Politika

Grad Zenica uložio 1.919.650,12 KM u adaptaciju i rekonstrukciju društvenih domova

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, u pratnji pomoćnice Amre Mehmedić, obišao je završne radove na rekonstrukciji društvenog doma u gradskoj Mjesnoj zajednici Jalija. Radi se o temeljitoj rekonstrukciji društvenog doma, s izuzetkom krova koji je već u prethodnom periodu zamijenjen.

Radovi obuhvataju renoviranje unutrašnjosti, toplinsku izolaciju fasade te zamjenu stolarije, kako unutrašnje, tako i vanjske.

Investicija vrijedna 115.287,40 KM s PDV-om doprinijet će poboljšanju društvenog aktivizma na brojnim poljima, kako za neometano djelovanje administracije Mjesne zajednice, tako i za udruženja žena, penzionera, mladih i slične aktivnosti.

“Kada sam preuzeo funkciju gradonačelnika Zenice, gotovo svi društveni domovi bili su devastirani. Do sada smo dvadeset i četiri doma adaptirali, a deset potpuno rekonstruirali. Jedan od tih potpuno rekonstruiranih jeste ovaj na Jaliji. Ovdje djeluju mnoga udruženja koja će aktivno koristiti ove prostore. Uređena je vanjska i unutrašnja stolarija, novi pod, a cijeli objekat je energetski efikasan. Važno mi je da se udovolji građanima koji su aktivni. Penzioneri su imali zahtjev da se dogradi nadstrešnica, i odmah sam dao nalog da se to riješi. Sada će građani Jalije imati idealne uvjete za sve svoje aktivnosti,” naglasio je gradonačelnik Kasumović.

Grad Zenica kontinuirano ulaže u adaptaciju i rekonstrukciju društvenih domova. U periodu od 2017. do 2024. godine, za ovu namjenu je izdvojeno 1.919.650,12 KM, te je potpuno ili djelimično rekonstruirano dvadeset i četiri društvena doma u Zenici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno