Biznis

GRAWE osiguranje d.d Sarajevo doniralo vatrogasnu opremu dobrovoljnom vatrogasnom društvu ˝VISOKO˝

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo kao društvo koje je odgovorno kako prema svojim klijentima i uposlenicima itekako je društvo koje ima i dugogodišnju praksu odgovornog doprinosa lokalnoj zajednici. Svojom misijom pouzdanog osiguranja za sve kategorije društva, hrabro i nesebično doprinosi lokalnoj zajednici, pokreće, ali se i odaziva mnogim humanitarnim pozivima.

Od svog osnivanja 1998. godine pa sve do danas grade partnerske odnose sa lokalnim zajednicama i izuzetno im je važno da iniciraju projekte, podrže i pomognu, posebice službama kojima je u cilju zaštita života i imovine te javna sigurnost što u konačnici doprinosi većoj sigurnosti i zaštiti zajednice.

Upravo je to bio i razlog da GRAWE PODRŠKU ovog puta upute jednoj takvoj službi, dobrovoljnom vatrogasnom društvu ˝VISOKO˝, osnovanom davne 1897. godine.

Ova donacija uključuje bezniski puhač i alat za razvaljivanje, bitne elemenate u efikasnom gašenju požara i pružanju pomoći u nezgodnim situacijama.

˝Mi u GRAWE osiguranju svjesni smo činjenice da osiguravajuća društva imaju ključnu ulogu u podršci vatrogasnim jedinicama kroz finansijsku podršku ali i adekvatnom edukacijom raditi na podizanju svijesti o prevenciji požara i važnosti zaštite imovine. I dok vatrogasci brinu o nama, mi u GRAWE osiguranju trudimo se svojim prilogom pomoći i njima i njihovom radu, što smo radili prethodnih godina a zasigurno ćemo tako nastaviti i u budućnosti.  Vjerujemo da će ova GRAWE PODRŠKA usmjerena dobrovoljnom društvu ˝VISOKO˝ omogućiti brzu i efikasnu intervenciju u slučaju požara. Ova donacija predstavlja našu posvećenost jačanju kapaciteta lokalnih vatrogasnih jedinica. . Ujedno, svjesni važnosti dobre informisanosti o pravovremenoj zaštiti imovine, nastavljamo raditi na edukaciji i pružanju relevantnih informacija o zaštiti kako imovine tako i ljudi.˝ , istakao je Predsjednik Uprave GRAWE osiguranja Fikret Hodžić.

Temeljna odgovornost svakog pojedinca jeste pravovremeno zaštiti svoju imovinu i adekvatno se brinuti o istoj.

Svake godine, brojne kuće i domaćinstva postanu žrtve požara, često izazvanih nepažnjom ili nepravilnom upotrebom električnih uređaja. Osiguranje imovine u takvim situacijama postaje osnovna zaštita od finansijskog gubitka. No, iznad toga, osiguranje ima još dublje značenje: ono je izraz brige za zajednicu i solidarnosti sa vatrogascima koji se svakodnevno suočavaju s opasnostima kako bi nas zaštitili.

Kako bismo smanjili rizik od požara i zaštitili svoju imovinu, važno je djelovati preventivno što uključuje redovno održavanje električnih instalacija, pravilno skladištenje zapaljivih materijala ali imati i adekvatno osiguranje imovine koje će nam pružiti finansijsku zaštitu u slučaju neželjenih događaja.

Dok cijenimo hrabrost i požrtvovnost vatrogasaca, ne zaboravimo da je naša odgovornost da poduzmemo korake kako bismo zaštitili svoju imovinu i sigurnost.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno