Zenica

GSS Zenica i naš grad bogatiji za tri nova pripravnika spasioca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gorska služba spašavanja Stanica Zenica i naš grad su bogatiji za 3 nova pripravnika spasioca a Gorska služba spašavanja Federacije BiH s ponosom se može pohvaliti sa 11 novih pripravnika spasioca.

Protekli 4. vikend označio je završetak ljetnog kursa gorskog spašavanja. Kandidati iz stanica Sarajevo, Tuzla, Konjic i Zenica demonstrirali su svoje vještine kroz samostalno rješavanje različitih scenarija spašavanja. Od spašavanja iz kanjona uz pomoć tirolske priječnice do transporta po kosom terenu, svaki korak bio je izazov koji su uspješno savladali. U improviziranim skloništima proveli su noć, a zatim dan nakon samostalno organizirali vježbu stijenskog spašavanja pod budnim okom instruktora, pokazujući svoju spremnost za akciju.

Ovaj intenzivan vikend pružio je kandidatima priliku da testiraju svoje granice izdržljivosti i tehničke spremnosti.

Čestitamo svim kandidatima na uspješno završenom ljetnom kursu i radujemo se njihovom budućem doprinosu u spašavanju. Posebne čestitke idu pripadnicima naše stanice Lejli Durmiš, Amaru Čerimu i Jakubu Hrustiću.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno