Zenica

GSS Zenica osniva sekciju GSS Kids uz Telemach fondaciju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gorska služba spašavanja, Stanica Zenica, u srcu ovog grada priprema poseban projekt namijenjen djeci. Riječ je o projektu “GSS Kids”,  izuzetno značajnoj inicijativi GSS Zenica, koji će uz podršku Programa regionalnih grantova Telemach fondacije za 2024. godinu omogućiti mališanima ovog grada da postanu pravi mali spasioci. Kroz ”GSS Kids” djeca će imati priliku da:

  • Uče o alpinizmu, skijanju, planinarenju i sportskom penjanju;
  • Razvijaju socijalne vještine i grade prijateljstva;
  • Aktivno se bave fizičkim aktivnostima;
  • Ispoljavaju svoju kreativnost.

Planirane aktivnosti uključuju obuke iz prve pomoći, čvorologije i upoznavanje sa spašavanjem. Također, bit će napravljen i zipline za najmlađe, a sve će kulminirati akcijom čišćenja smeća na lokalitetu Smetova.

Ciljna grupa su djeca od tri do 17 godina koja žele naučiti nove vještine i postati mali spasioci. Lokacije implementacije obuhvataju izletište Smetovi, odgojno-obrazovne ustanove i park Kamberovića polje.

“Pozivamo sve zainteresovane djevojčice i dječake da nam se pridruže i pomognu u stvaranju novih generacija gorskih spasioca, poručuju iz GSS-a Zenica.

Program regionalnih grantova Telemach fondacije usmjeren je na finansijsku i mentorsku podršku neprofitnim organizacijama iz malih lokalnih zajednica širom Bosne i Hercegovine, pružajući im priliku da ostvare održive rezultate i poboljšaju kvalitet života lokalnog stanovništva u oblastima edukacije i zaštite okoliša. U okviru ove jedinstvene inicijative od 2022. godine, kroz dva poziva, podržana su 23 udruženja, s ukupnim dodijeljenim sredstvima od 108.803,74 KM. Ukupan budžet Programa regionalnih grantova za 2024. godinu iznosi 61.668 KM i podijeljen je na 13 novih projekata, među kojima je i projekt „GSS Kids“ udruženja Gorska služba spašavanja Stanica Zenica. Maksimalan iznos grant sredstava po projektu je 5.000 KM.

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno