Zenica

GSS Zenica podržala radioamatersku vježbu na otvorenom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklog vikenda Gorska služba spašavanja Zenica pružila je podršku održavanju vježbe koju su organizovali članovi ARAuBiH i Radio klub Zenica, u sklopu IARU R1 FIELDDAY 2024. Tokom ovog događaja, učesnici su uspješno postavili privremene radio stanice i učestvovali u takmičenju, s posebnim fokusom na testiranje opreme i vještina potrebnih za vanredne situacije.

Uz Radio klub Zenica klub kao domaćina, u vježbi su učestvovale i Civilna zaštita Zenica, RMZO ARAuBiH, Radio klub Maglaj, te naša Stanica. Vježba je obuhvatila i EMCOMM FD Test, gdje su snage udružili kako bi simulirali uslove koji zahtijevaju brzo postavljanje komunikacijskih sistema.

Pored tehničkih vježbi, ostvareno je oko 200 kvalitetnih veza, uključujući tri veze s Japanom i jednu s Kanadom, čime je ovaj događaj značajno doprinio testiranju i unapređenju naših vještina za krizne situacije.

Ključni ciljevi ovog događaja:

– Testiranje opreme i vještina za hitne slučajeve.
– Takmičenje u uspostavljanju što više radio veza širom svijeta.
– Druženje i promocija amaterskog radija, posebno među mlađim generacijama.

Radioamaterstvo, kao vitalni segment komunikacija u kriznim situacijama, još jednom je pokazalo svoju vrijednost kroz ovaj događaj. Čestitamo svim učesnicima na uspjehu i radujemo se budućim zajedničkim aktivnostima!

Zahvaljujemo se Civilnoj zaštiti Grada Zenica na podršci pri realizaciji ove aktivnosti.

ARABiH Asocijacija Radioamatera u BIH

#GradZenica
#Smetovi
#GSSZenica
#RadioKlubZenica
#FieldDay2024



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno