Info

Haos u IT službama neće se lako riješiti: Metoda “ugasi pa upali” morat će se primijeniti na svakom uređaju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Problemi koji su se javili u IT sektorima širom svijeta te stvorili poteškoće u radu sistema na aerodromima, u bankama, medijima i drugim kompanija mogli bi potrajati znatno duže nego što se prognoziralo.

Naime, prema prvim procjenama, problem je nastao nakon što je kompanija Crowdstrike izvršila ažuriranje svog sistema nakon čega su se javili problemi u brojnim zemljama svijeta.

Na računarima su se javili tzv. “Blue Screen of Death”, što je znak da je u sistemu došlo do fatalne pogreške.

Iako je Crowdstrike najavio novo ažuriranje koje bi trebalo ukloniti problem, BBC ističe kako će za to biti potrebno znatno više vremena.

“CrowdStrike je već objavio novi update koji rješava prethodne greške i naknadne probleme sa serverima. Kako vaši uređaji budu primali ovo ažuriranje, možda ćete morati ponovno pokrenuti sistem kako bi promjene stupile na snagu te kako bi se riješili problemi”, navedeno je.

Naime, problem koji se javio ne može se riješiti putem centralnih komandnih računara u sjedištima svake firme. Umjesto toga, IT stručnjaci morat će posegnuti za čuvenim rješenjem “ugasi pa upali” na svakom od kompjutera koji se nalazi u kompanijama.

“To bi, u slučaju programa kompanije Crowdstrike, mogao biti monumentalan zadatak. Naime, kompanija je izvijestila da njihove programe koristi skoro 24.000 firmi. Svaka firma je velika organizacija tako da bi pojedinačni broj krajnjih korisnika mogao biti ogroman”, navodi BBC.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno