Nogomet

Igrač NK Čelik Adin Begić okončao karijeru u 20 godini

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Obavještavamo javnost da je član Nogometnog kluba Čelik, Adin Begić, zbog zaštite svoga zdravlja odlučio završiti nogometnu karijeru.

Uprava i uposlenici NK Čelik Zenica pružaju svoju podršku našem mladom nogometašu Adinu Begiću koji je objavio da se prestaje baviti nogometom.

Mladi nogometaš obavijestio je suigrače, trenera i Upravu da zbog učestalih povreda i narušenog zdravstvenog stanja, neće biti u mogućnosti nastaviti svoju nogometnu karijeru.

Dvadesetogodišnji Adin je prošao sve omladinske kategorije kluba, a seniorskoj ekipi se priključio prošle godine za koju je odigrao 20 utakmica. Nije imao sreće sa povredama od omladinskih kategorija, gdje je imao tešku povredu koljena, a ista se obnavljala u narednim godinama.

Za našu web stranicu, Adin je poručio: „U razgovoru sa roditeljima i doktorima donijeli smo odluku da prestanem sa ozbiljnim bavljenjem nogometom. Nažalost, imao sam nekoliko teških povreda koljena i više nije sigurno da li mogu izdržati sve fizičke napore koje nosi ozbiljan seniorski nogomet. Ovom prilikom želim da se zahvalim svim svojim trenerima u omladinskim kategorijama i prvom timu, svojim saigračima kao i svim ljudima u klubu koji su vjerovali u mene. Nažalost, moj igrački put završava, ali svojim saigračima želim svu sreću i želim im da za naš Čelik ostvare zacrtane sportske ciljeve.“

Uprava i uposlenici NK Čelik izražavaju žaljenje zbog ovakvog razvoja situacije, ali smo svjesni da je zdravlje na prvom mjestu. Adinu želimo mnogo sreće u njegovim budućim životnim izazovima, sigurni smo da će Adin ostati naš najvjerniji navijač, a vrata Bilinog polja će uvijek biti otvorena za njega.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno