Politika

Inicijativa Gorana Bulajića: Isplata jednokratne pomoći uposlenicima KB Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na 30. sjednici Skupštine ZDK koja je održana ove sedmice potpredsjednik Skupštine ZDK i zastupnik Demokratske fronte Goran Bulajić je podnio inicijativu za isplatu jednokratne pomoći uposlenicima Kantonalne bolnice Zenica.

Kako u svojoj inicijativi Bulajić navodi prema informacijama koje su dostupne finansijska situacija u Kantonalnoj bolnici Zenica je stabilna, te postoje sredstva za isplatu jednokratne pomoći uposlenicima u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima.

“U skladu sa novim kolektivnim ugovorima, isplata plata nije upitna. Međutim, Smatram da i pored navedenog povećanja koeficijenata, zbog inflatornih kretanja i povećanja indeksa potrošačkih cijena, treba biti razmotrena mogućnost jednokratne isplate pomoći uposlenicima. Finansijska situacija u Kantonalnoj bolnici je stabilna, što je posljedica kvalitenog menadžmenta i upravljanja resursima” navodi Bulajić.

Navedana inicijativa bi trebala biti proslijeđena upravi Kantonalne bolnica Zenica na razmatranje, a o istoj bi se uprava trebala izjasniti u narednom periodu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno