Naše

Jasno je ko naplaćuje parking ispred Stacionara, ali se istina može i zaobići uz pomoć “najvećih obožavatelja”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što je odlukom gradskih vlasti i gradonačelnika Zenice ukinuta naplata parkinga u krugu Kantonalne bolnice Zenica, Zeničani, barem preostali rijetki koji su vjerovali u iste aršine i pravednost, kao i iskrene namjere, očekivali su da se ne naplaćuje parking i ispred ostalih zdravstvenih ustanova u našem gradu.

Parking ispred Doma zdravlja je, nakon renoviranja, “prepolovljen”, dio je ograđen i zaštićen rampom i koristi ga isključivo Dom zdravlja, dok je druga polovina sada pod nadzorom JP Parking-servis i naplaćuje se. Iako je ranije praksa bila da se “širenje” zone plaćenih parking mjesta prvobitno odobri od strane Vijeća, ovo se pravdalo “ulaganjima”.

Još zanimljivije je ispred Stacionara, gdje na osnovu table, oznaka na radnicima jasno da parking naplaćuje zeničko javno preduzeće, dakle Grad Zenica i njegovo JP. Na Facebook stranici gradonačelnika povela se polemika oko naplate, pa je izvjesna osoba, za koju gradonačelnik u konverzaciji kaže da je iz Visokog, je naveo “da mu je radnik rekao da je parking Kasumovićev”, naravno aludirajući žargonski da je u vlasništvu Grada (kao i mnogo toga drugog).

Tu nastaje zaplet, jer se uključuje i sam gradonačelnik. Napominjemo da je njegov profil FB verificiran plavom “kvačicom”, za što su potrebni lični dokumenti, pa ne možemo sumnjati da profilom upravlja on ili osoba od povjerenja.

Gradonačelnik naravno kazuje da oparking nije “u njegovom vlasništvu”, te navodi da je Stacionar u vlasništvu KBZ, što ustvari nije bio predmet upita, nego parking ispred. Naravno, u odbranu lika i djela gradonačelnika, kako je to uobičajeno u totalitarnim društvima kao što je ovo u kojem živimo, uključuju se ničim izazvani “najveći obožavatelji” što je oznaka koju Facebook daje onima koji su aktivni na svakoj ili većini objava spomenute osobe, naravno u pozitivnom smislu.

Naravno, sad je za očekivati da se aktivira i armija plaćenih botova, koji su formalno zaposleni u nekom JP, a imaju cijeli dan da sa desetina lažnih profila, pokušaju “kreirati” lažnu sliku odanosti i podrške, te iskrivljene istine. Nažalost, onaj koji je sve to pokrenuo i po viđenom, uživa u tome, ne shvata da će čudovište koje je stvorio, na kreju pojesti onog ko ga je stvorio, što se posljednjih mjeseci polako i dešava.

I naravno, “branioci” brane neodbranjivo, jer zaista, parking ispred Stacionara, udaljen od svih interesantnih lokacija i namijenjen samo i isključivo pacijentima iz cijelog Kantona koji dolaze u zdravstvenu ustanovu naplaćuje Grad Zenica, kršeći gradonačelnikovu tezu da “pacijenti ne treba da budu žrtve nekog ko se bogati na muci i potrebi da se dođe ljekaru”. Identično je i sa najavom ponovnog naplaćivanja u krugu KBZ, ali ovaj put ne od strane Bolnice, nego pogađate – JP Parking servis.

Uvažavajući činjenicu da nam je grad prebukiran automobilima i da problem parkiranja treba dugoročno riješiti, iscrtavanje svakog komada asfalta i betona bez marke ulaganja (osim u par kanti farbe) nije poslovna politika, niti strateško planiranje.

A laganje građana i izvrtanje činjenica u cilju skrivanja istine? E, o tome treba da se brinu građani, pogotovo “najveći obožavatelji” koji ne raspolažu činjenicama, nego samo željom da se dopadnu targetiranoj osobi. Ili znaju istinu, a opet lažu zajedno?



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno