Ostali sportovi

Još jedna medalja za Zeničane: Aero klub Zenica osvojio medalju na takmičenju u Hrvatskoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prošlog vikenda, u subotu 26. 10. 2024. godine, u Tenji kod Osijeka u Hrvatskoj, članovi Aero kluba Zenica sudjelovali su na međunarodnom takmičenju modela aviona F1N i F1N-150 (dvoranski klizaći), pod nazivom, “Kup Slavonije i Baranje 2024” koje se o boduje za FAI svjetski kup.

Takmičenje je održano u dvorani školskog centra u Tenji koje pruža optimalne uslove za održavanje ovakvih manifestacija.

Obzirom da je ovo pretposljednje takmičenje u FAI svjetskom kupu za 2024. godinu, takmičenje je bilo veoma posječeno, a sudjelovali su takmičari iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Mađarske, i domaćina Hrvatske.

Aero klub Zenica je nastupao s trinaest takmičara u obje klase (F1N i F1N-150) seniorskoj i u juniorskoj konkurenciji.

U juniorskoj konkurenciji su nastupili: Šarkinović Sanjin, Anastasija Borojević, Hamza Zilić, Ahmed Zilić, Bilal Ćosić, Rejhan Ćosić, a u seniorskoj ekipi us bili: Amra Zilić, Predrag Šarkinović, Ferid Zilić, Milivoje Nedić, Faik Čičak i Mirzad Ćosić.

Takmičenje je bilo veoma brojno, oko 70 takmičara, a konkurencija veoma jaka.

Junior Aero kluba Zenica Hamza Zilić je bio najuspješniji zauzevši treće, dok je Faik Čičak bio najuspješniji senior zauzevši 16. mjesto u kategoriji F1N-150 od 69 takmičara.

U kategoriji F1N najuspješniji je bio Milivoje Nedić zauzevši 25 mjesto.

“Očekujemo veliku borbu 09.11.2024.godine kada se održava posljednje takmičenju svjetskog kupa za 2024. godinu koje će se održati u areni Husein Smajlović u Zenici. Nakon takmičenja ekipa Aero kluba je posjetila grad Osijek i uživala u ljepotama grada” istakli su iz Aero kluba Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno