Ostali sportovi

Judo klub Čelik: Nakon takmičenja u ekološke aktivnosti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ovu godinu takmičari Judo kluba “Čelik” Zenica završavaju sa ekološkom akcijom i realizacijom projekta pod nazivom “Ekološka svijest mladih judoka”, koji finansira Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK.

“U protekle dvije sedmice smo imali dva jako teška međunarodna judo turnira i to u Kaknju i Vitezu te osvojili 15 medalja. Nakon takmičenja nastavili smo sa aktivnostima li ne sportskim. Naime, danas su takmičari Judo kluba “Čelik” Zenica čisili izletište Zmajevac nadomak Zenice, iako je jutro bilo hladno i takmičari umorni od jučerašnjeg nastupa. Skupljali smo plastične i staklene boce, te ambalažu od slatkiša i grickalica koje su nesavjesni izletnici ostavili iza sebe. Osim da pokupimo smeće cilj nam je bio da na mlađe naraštaje prenesemo svjesnost o zdravom i čistom okolišu. Sljedeća aktivnost koja je planirana ovim projektom je da se kroz druženje na Smetovima najmlađe judoke uče o ljubavi prema prirodi i načinu na koji se može družiti i lijepo provoditi u prirodi a da se ne “ostavi smeće iza sebe” naveli su iz Judo kluba Čelik.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno