Košarka

Juniori BiH razbili Kipar s 53 poena razlike na otvaranju Eurobasketa, Zeničani Duvnjak i Bulajić odigrali dobar meč

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je ubjedljivim trijumfom nad Kiprom rezultatom 97:44 otvorila nastup na Eurobasketu divizije B u Skoplju.

Izabranici Borisa Jokanovića su demonstrirali silu protiv slabašnih Kiprana, a pitanje pobjednika se moglo naslutiti  već nakon prvih pet minuta kada je BiH povela sa 18:3 i pokazala da je dosta kvalitetnija ekipa.

Prva četvrtina je okončana rezultatom 29:10 za BiH, na poluvremenu je bilo 50:21, a do kraj susreta je bilo samo pitanje da li će naši košarkaši ubaciti 100 poena.

Našu selekciju su predvodili košarkaši Igokee Andrej Aćimović sa 16 poena i 11 skokova i Vasilije Kuridža sa 10 poena i 9 skokova.

U susretu protiv Kipra dobru partiju su pružila obojica Zeničana. Faruk Duvnjak je za nešto više od 18 minuta u igri postigao 10 poena uz koje je dodao dva skoka i dvije asistencije. Jan Bulajić je za 15 minuta upisao pet poena (šutirao bez promašaja, jedna pogođena trojka i jedna dvojka) uz koje je dodao četiri skoka i četiri asistencije.

Naša selekcija naredni susret igra protiv Sjeverne Makedonije sutra u 18:30 sati, nakon čega slijede dueli protiv Ukrajine (28. juli u 13:30), Češke (30. juli u 11 sati) i Republike Irske (31. juli u 13:30 sati).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno