Nogomet

Juniori Čelika osvajači pehara pobjednika Omladinskog Kupa ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 19.9.2024.godine, u Trening centru NFSBiH u Zenici odigrana je finalna utakmica Omladinskog Kupa NSZDK između juniora NK Čelik i FK Rudar iz Breze. Utakmica je odigrana pod VAR tehnologijom.

U prisustvu oko 150 gledalaca i po oblačnom i prohladnom vremenu (+15*C), pobjedu u ovoj utakmici odnijeli su juniori Čelika rezultatom 5:1, poluvrijeme 2:1. Izabranici Emira Jusića bili su znatno dominantniji od protivnika iz Breze i zasluženo su osvojili pehar pobjednika Kupa NSZDK..

Strijelci golova za juniore Čelika bili su: Mehmed Šehić u 14′ iz jedanaesterca, Faris Heco u 35′, Kerim Beganović u 79′, Vedad Spahić u 85 iz jedanaesterca’, te Amir Krehmić u 90′, dok je jedini gol za Rudar postigao Tarik Hodžić u 20′.

SASTAVI EKIPA

NK Čelik: Tarik Plančić, Adem Salkić (cap), Imad Piljug, Faris  Heco, Deni Petrović, Kerim Beganović, Amir Krehmić, Harun Smajić, Edvin Šahinović, Mehmed Šehić, Tarik Smajić. (Glavni trener Emir Jusić, predstavnik kluba Ivo Jelović).

Rezerve NK Čelik: Malik Čuruković (golman), Vedad Spahić, Aldin Fejzić, Amar Duvnjak, Esmir Dubičić, Zejd Sofiane Kablar, Eman Porča, Amsal Grahović.

FK Rudar: Murto, Dervišević, Nahić, Frljak, Mahmutović, Keškić, Bašić (cap), Hasanović, Bašić, Hodžić, Bisić. (Glavni trener Sead Vranić).

Inače, do finala, Čelikovi juniori su pobjedili NK Natron u Maglaju sa 1:4 i NK Krivaju u Zavidovićima, penalima sa 9:10, nakon što je utakmica završena neriješeno 2:2, a u polufinalu su bili slobodni.

Juniori brezanskog Rudara, do finala, eliminisali su Rudar iz Kaknja 3:0 (p.f.), Mladost iz Doboj Kaknja sa 0:3 (p.f.), te u polufinalu u Jelahu domaći Borac sa 1:3.

E.Imamović

Foto Sport BC



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno