Košarka

Kadeti OKK Čelik osvojili drugo mjesto na “Telemach Sarajevo Cup 2024”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kadeti OKK Čelik su proteklog vikenda gostovali u Sarajevu na međunarodnom košarkaškom turniru “Telemach Sarajevo Cup 2024” gdje su u finalu poraženi od KK Marsonia  i osvojili drugo mjesto.

Nakon tri pobjede u grupnoj fazi gdje su savladali HKK Mostar, KK Mediteran i KK Medveščak, kadete OKK Čelik su u finalu čekali kadeti KK Marsonia.

Već od samog otvaranja susreta Marsonia je napravila neku prednost koju kadeti Čelika nisu uspjeli da smanje do kraja utakmice.

“Ipak nije bilo snage i koncentracije da se poništi deficit koji je nastao na početku utakmice. Bez obzira na rezultat finala, sve čestitke našim momcima koji su tokom ovog vikenda pokazali da se mogu nositi sa najboljim igračima iz regije. Ovo je fantastičan rezultat za naše momke! Igrali smo finale i osvojili drugo mjesto na turniru koji je pravi ispit konkurentnosti u odnosu na regionalnu konferenciju. Da nije puno nedostajalo da rezultat bude još izuzetniji, jeste, ali i ovo je fantastičan rezultat. Sve čestitke momcima, klub je ponosan na vas i nadamo se da ćemo naredne godine otići korak dalje. Bravo čelični momci!!! Idemo dalje!” naveli su iz OKK Čelik.

Ono što vrijedi istaknuti je da je najbolji strijelac kadetskog turnira bio igrač OKK Čelik, Vedran Pojskić, koji je za vrijeme turnira postigao 131 poen.

REZULTATI:

OKK Čelik- HKK Mostar 96:34

OKK Čelik – KK Mediteran 58:57

OKK Čelik – KK Medveščak 73:60

FINALE: OKK Čelik- KK Marsonia 49:70



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno