Info

Kakvo vrijeme nas očekuje u narednom periodu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno sunčano vrijeme, a vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36, na jugu zemlje do 39 stepeni, najavili su Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, javlja Anadolu.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati: Bjelašnica 11; Sokolac 14; Srebrenica 15; Bugojno 17; Sarajevo 18; Bihać, Livno i Prijedor 19; Banja Luka, Doboj, Sanski Most, Široki Brijeg, Tuzla i Zenica 20; Bijeljina 22; Gradačac 23; Trebinje 24; Neum 27; Mostar 30 stepeni Celzijusa.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 26 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38, na jugu zemlje do 40 stepeni Celzijusa.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini će biti sunčano i vruće. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 22, na jugu zemlje do 27 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 40 stepeni.

U utorak će takođe biti pretežno sunčano i vruće. U poslijepodnevnim satima se očekuje umjereno povećanje oblačnosti. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 22, na jugu zemlje do 27 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 35 i 40, lokalno na jugu, sjeveru i centralnim područjima do 42 stepena.

I u srijedu se očekuje pretežno sunčano i vruće. Usljed razvoja oblačnosti u poslijepodnevnim satima u Bosni su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 17 i 23, na jugu zemlje do 27 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 35 i 40, lokalno na jugu, sjeveru i centralnim područjima do 42 stepena Celzijusa.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno