Politika

Kantonalni odbor  BPS -Sefer Halilović Zeničko-dobojskog kantona: Saopćenje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalni odbor  BPS -Sefer Halilović Zeničko-dobojskog kantona: Saopćenje  – Kantonalni  odbor BPS -Sefer Halilović podsjeća gradjane Zeničko-dobojskog kantona , da je predsjednik stranke  BPS -a   Sefer Halilović  nedavno uputio pismo  Visokom predstavniku Valentinu Inzku , od kojeg rezolutno traži da se umiješa u svoj posao i da on,  kao Visoki predstavnik EU , iskoristi svoje ovlasti i  obezbijedi regularnost izbornog procesa.

S obzirom na karakter  potrebnih izmjena , koje su prevashodno tehničke prirode ,  predsjednik BPS-a  ,  Sefer Halilović  zahtijeva i insistira od Visokog predstavnika Valentina Inzka, da nametne Zakon koji je usvojio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, a nije dobio podršku u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH , o tehničkoj podršci izbornom procesu , uvodjenjem video nadzora i elektronskog brojanja  jer bez ovog zakona, nema fer i poštenih izbora.

Uvodjenjem nadzornih kamera na biračkim mjestima , kao i uvodjenje elektronskog brojanja eliminišu se ustaljeni postupci malverzacija vladajućih stranaka i nepošteni i nefer ishod  rezultata izbora se svodi na veoma malu mjeru. Dakle krađa glasova se svodi na minimum !

Poznato je da je Bosna i Hercegovina zemlja sa najvećim brojem nevažećih glasova i da  je izlaznost građana na izbore veoma mala  koji ne izlaze na izbore smatrajući to već viđenim i već poznatim te da im je badava glasati kada će biti pokradeni! Zbog toga Visoki predstavnik se mora umiješati u svoj posao, prije svega jer je on garant  sprovođenja Dejtonskog procesa , pa je i dužan da obezbijedi punu regularnost izbornog procesa koji predstoji.

Kantonalni odbor BPS -Sefer Halilović apeluje na  sve građane Zeničko-dobojskog kantona , Bosne i Hercegovine i dijaspore da izađu na predstojeće Opće izbore 2018.godine i da odaberu one koji će im konačno ispuniti njihova očekivanja.

Kantonalni odbor  BPS -Sefer Halilović Zeničko-dobojskog kantona



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno