Naše

Kasumović opet demantovan: Mi nismo “nepoznate žene” nego osobe koje čuvaju i odgajaju vašu djecu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što je na sjednici Gradskog vijeća Zenica održanoj u srijedu, 25.09. gradonačelnik Fuad Kasumović iznio navode da se javnosti, medijima i vijećnicima obraća “nepoznata žena” reagovala je organizatorica nedavnog skupa i Zahtjeva prema Gradskoj upravi, Amra Praskić.

– U prilogu vam šaljem samo nekoliko od desetina protokolisanih zahtjeva koje smo kao zvaničan dopis od strane Sindikalne podružnice naše Ustanove uputili prema gradonačelniku i gradskim vijećnicima, a kao demantij na tvrdnju „da se tamo neka nepoznata žena“ obratila, ali nikada neko od zvaničnih predstavnika Ustanove (poznato je zakonsko pravo Sindikata da pregovara sa poslodavcem), ističe ona i nastavlja –

– Brojni dopisi sindikata, radnika pojedinačno, ali i zajedno, rukovodstva Ustanove, telefonski kontakti, usmene molbe, ostali su bez odgovora, pa i onog negativnog, te smatram hrabrošću iznijeti u javnost jednu takvu tvrdnju! Značajno je isteći da su svi navedeni dopisi upućeni prije početka predizborne kampanje za lokalne izbore u BiH! Kazavši da ne zna u čemu je problem, g. Fuad Kasumović je javno potvrdio nebrigu Osnivača, čime je Ustanovu doveo u tešku finansijsku situaciju, ističe Praskić.

GOSPODO GRADSKI VIJEĆNICE I VIJEĆNICI, plaća PET spremačica ili kuharica u JU čini JEDNU “potrošačku korpu koja treba hraniti pet porodica.

– Osnovna plaća odgajateljice sa diplomom državnog univerziteta je 1.100 KM. Gradski vijećnici iz stranke u čijem nazivu je ime Fuad Kasumović (tačan naziv mi je nepoznat, a i ne zanima me, da Vam pravo kažem na sjednici GV- a održanoj 29.12.2023.g. ne podigoše “svoju ručicu” kako bi se iznos tranše sa 987 000 KM uvećao za iznos od 300 000 KM pa tako i na taj način „pomogoše“ Ustanovi, a i demantiraše g. Fuada Kasumovića, gradonačelnika u tvrdnji da su svi vijećnici bili opredijeljeni za ovogodišnji iznos tranše prema našoj predškolskoj Ustanovi!

Da g. Fuad Kasumović, gradonačelnik nije bojkotirao i pozvao na bojkot javnih emitira kako federalnih tako i državnih, kroz njihove programske sadržaje bi bio upoznat sa činjenicom da protestna šetnja nije bila politički obojen skup, te je šetnja organizirana kao odgovor na diskriminatorski odnos onih koji su u obavezi da se brinu o Ustanovi a to ne čine i u kojoj su učestvovala 44 zaposlenika izuzev onih 14 koji su iz njima poznatih razloga ili duga prema nekom pratili šetnju sjedeći na sofi u svom toplom domu. Stranačka pripadnost onih koji nisu učestvovali u šetnji mi je poznata, ali nemam pravo o njoj govoriti pa to prepuštam prvom čovjeku 18.-og grada u BiH!

Naši zahtjevi su precizno definisani a tiču se trajnog rješavanja pitanja finansiranja naše predškolske ustanove u PUNOM KAPACITETU a kako je Zakonom o predškolskom odgoju i obrazovanju ZDK-a regulisano, zahtjev da se jednokratna pomoć i regres isplate na isti način i u jednakom iznosu kao radnicima koji su pomoć i regres primili iz gradskog budžeta te hitan prijem stručnih radnika kako bi se u potpunosti ukinula lista čekanja sa 150 djece koja čekaju na upis u vrtić (obezbijediti sredstva za finansiranje novouposlenih stručnih radnika).

Ukoliko ne dođe do dogovora Osnivača (Grad Zenica i gradski vijećnici), uposlenici JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica će najaviti aktivnosti koje će provoditi u narednom periodu!

MI NISMO ŽENE, TETE, TETICE, ŽENE NEPOZNATE! POZNATE SMO MEĐU INTELEKTUALNOM ELITOM I SVIMA KOJIMA JE OBRAZOVANJE SVETINJA! DJEČICA KOJA BORAVE U VRTIĆU NEĆE U SVOJOJ ZRELOJ DOBI KAZATI DA SU STRAHLJIVI, VEĆ STRAŠLJIVI JER SU IH TAKO, PRAVILNO, NAUČILE NJIHOVE ODGOJITELJICE, UČITELJICE, NASTAVNICE, PROFESORICE IZ VRTIĆA! U tome je naša snaga!

Uz napomenu da ne pripadam nijednoj političkoj opciji i da sam obični građanin, moram Vas pozvati da pogledate na OVOM LINKU kako se rahm. g. Smajlović, gradonačelnik Zenice brinuo o svojim najmlađim sugrađanima. Koristeći se površnim saznanjima o aktivnostima uposlenika u tom periodu u kojima ja nisam ni učestvovala a koje je u javnosti iznio g. Fuad Kasumović, suvišno je komentarisati!

S poštovanjem Amra Praskić, JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno