Ostali sportovi

KK Perfekt Zenica na Balkanskom prvenstvu i na turniru u Bugojnu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovani roditelji, draga djeco i simpatizeri našeg Karate klub Perfekt Zenica, protekli vikend naš Karate klub Perfekt Zenica je učestvovao na 28. Balkanskom karate prvenstvu za djecu u Istanbulu/ Turska i na 20. Međunarodnom karate kupu FUTURA 2024 u Bugojnu.

U sklopu Reprezentacije BIH smo učestvovali na Balkanskom karate prvenstvu za djecu u Istanbulu/Turska, koju je predstavljalo 215 takmičara iz 75 klubova iz cijele Bosne i Hercegovine. Balkansko prvenstvo je okupilo 12 Država sa 1657 takmičara.

Reprezentacija BIH je ukupno osvojila 29 medalja i to 7 zlatnih 6 srebrenih i 16 bronzanih medalja, te smo zauzeli 5 mjesto u ukupnom plasmanu.

Naš Karate klub Perfekt Zenica su predstavljale najbolje takmičarke kluba Amina Isaković i Merjem Bošnjak.

Amina Isaković je radila borbu protiv predstavnice Turske. Borila se izuzetno hrabro i cijelu borbu napadala sa raznim udarcima nogama i rukama, kao i kombinacijama. Izuzetno dobro radila blokove od napada nogama i rukama. Naša Amina je poražena rezultatom 3:0.

Merjem Bošnjak je radila borbu protiv predstavnice Srbije. Protivnica je bila dosta viša i teža, te je Merjem imala odličnu strategiju gdje je protivnicu čuvala na distanci, te blokirala sve napade i udarce, te zadavala udarce nakon blokova. Nakon rezultata 0:0, sudije proglašavaju predstavnicu Srbije za pobjednika.

Izuzetno smo zadovoljni i ponosni nastupom naših takimičarki Amine i Merjem. Pokazale su izuzetno veliko srce, hrabrost i borbenost. Pokazale su da se na njih može i mora računati u budućnosti. Izuzetno veliko iskustvo je iza nas i nastaljamo punom snagom dalje.

Amina i Merjem su ponosno i dostojanstveno predstavljale sebe, svoj klub, svoje trenere i roditelje, svoj grad Zenicu i cijelu BIH.

Iskoristili smo slobodno vrijeme da posjetimo centar Istanbula, Taksim, Galata toranj, Topkapi, Plavu džamiju, Aja Sofiju, park Gulhane, malo prošetamo i kupimo suvenire.

Zahvaljujemo se svima koji su pomogli i podržali naš klub za odlazak na prvenstvo.

Ispred našeg kluba su išli trenerica Hatidža Smriko i Nermin Bošnjak.

Još jednom od srca iskrene čestitke svim učesnicima na Balkanskom karate prvenstvu, posebne čestitke osvajačima medalja, ponosnim roditeljima, trenerima,klubovima i cijelom našem karate savezu BIH.

U subotu 01.06.2024.godine učestvovali smo na Međunarodnom 20. KARATE KUPu FUTURA 2024 u Bugojnu. Turnir je okupio 4 države 70 klubova sa 639 prijava i 529 učesnika. Iskrene čestitke našim drugarima KK Futura Bugojno za organizaciju.

Naš klub su predstavljale takmičarke Adila Adilović i Ejna Bešo.

Naše takmičarke su nastupale u kategorijama kate i ukupno osvojile 4 medalje.

Adila Adilović je osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju u kategoriji kate djevojčice oranž pojas 9 godina i učesničku medalju u kategoriji kate djevojčice oranž pojas 10 godina

Ejna Bešo je osvojila dva treća mjesta i dvije bronzane medalje u kategorijama kate djevojčice 9 godina i kate djevojčice 10 godina

Ekipu kluba su predvodile Ajla Adilović i Irma Bešo.

Iskrene čestitke našim takmičarkama na dobrim nastupima, osvojenim medaljama i što su ponosno i dostojanstveno predstavalje sebe, svoje trenere i roditelje, klub i naš grad Zenicu.

Klub nastavlja sa redovnim svakodnevnim treninzima u Osnovnoj školi Edhem Mulabdić u Zenici. Trenutno su pripreme za klupsko polaganje koje će biti u četvrtak 13.06.2024.godine. Sljedeći vikend putujemo na turnir u Bugojno.

Lijep pozdrav, Uprava kluba KK Perfekt Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno