Info

Koliko prazničnih dana imaju zemlje u Evropi: Evo gdje je BiH na listi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zanimljiva Pixsellova infografika prikazuje ukupni broj praznika i blagdana u evropskim zemljama godišnje, a dok ih u Bosni i Hercegovini ima 10, najveći broj je 15.

Pixsell je povodom Dana antifašističke borbe koji je neradni dan u Hrvatskoj podijelio infografiku koja bilježi koliko to prazničnih dana imaju druge zemlje Evrope.

Prvo mjesto dijeli nekoliko zemalja – Turska, Slovačka, Latvija i Litvanija u kojima ukupno godišnje građani imaju 15 dana za blagdane i praznike.

Prate ih Hrvatska, Rusija, Španija, Malta i Albanija s 14 dana.

Kad je riječ o drugim zemljama regije u Srbiji tokom godine stanovnici imaju 11 prazničnih dana, Sjevernoj Makedoniji 12, Crnoj Gori osam, a u Sloveniji 13.

Najmanji broj praznika i blagdana ima Grčka – samo šest, a prate je Velika Britanija i spomenuta Crna Gora s osam te Nizozemska, Njemačka, Irska, Švicarska i Bjelorusija s devet prazničnih dana.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno