Zenica

Kompanija Azvirt poklonila pametnu tablu OŠ “Ćamil Sijarić” Nemila, školi s najviše učenika u ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zvaničnim činom primopredaje, kompanija Azvirt je danas donirala pametnu tablu za potrebe savremenog izvođenja nastave u Osnovnoj školi „Ćamil Sijarić“ u Nemili, Zenica.

U pitanju je društveno odgovorni projekat „Pametne table za NAJ škole“, koji kompanija Azvirt realizuje tokom maja i juna u četiri lokalne zajednice u BiH. Donacija za školu u Nemili je samo prva u nizu u kojoj će ovom donacijom biti osavremenjen i unapređen nastavni proces. Pametnu tablu je predstavnicima škole uručio Ahmet Murat Turkoglu, generalni direktor kompanije Azvirt, koji je istakao da smatra da je njihova dužnost i to da pomažu zajednici u kojoj posluju, jer se osjećaju dijelom tog društva.

„Mi smo azerbejdžanska kompanija Azvirt koja gradi dionicu Vranduk-Ponirak. Ovdje smo već dvije godine, živimo ovdje, naši zaposleni su odavde, iz Nemile i Vranduka. Mi smo dio ovog društva. Tokom covida smo se takođe trudili da pomognemo što više i pomogli smo bolnicama u Zenici i Sarajevu. Politika Azvirt-a je da gdje radimo, tu i pomažemo“, naveo je Turkoglu.

Istakao je da je jedan od ciljeva kompanije Azvirt da nastoje biti što više lokalno uključeni i prepoznati kao lokalna firma.

„Mi jesmo iz Azerbejdžana, ali ovdje na lokalu smo dio Bosne i Hercegovine. Nismo u mogućnosti riješiti sve probleme, ali ćemo podržati obrazovni i zdravstveni sistem, što je više moguće i koliko je u našoj moći. To je naša dužnost i dužnost svih ljudi u zajednici. Ponosni smo da nas je danas ovdje ugostio direktor škole. Naša donacija je njima vrlo značajna za rad, a razgovarali smo i o još nekim potrebama škole za interaktivnu nastavu. Stoga ćemo nastaviti podržavati i školu u Nemili“, poručio je Turkoglu.
OŠ „Ćamil Sijarić“ u Nemili je škola duge i bogate istorije. Osnovana prije tačno 115 godina, kroz decenije postojanja u ovoj obrazovnoj ustanovi je u nekoliko navrata bila obustavljana nastava, da bi škola potom iznova otvarala vrata za nastavno osoblje i učenike. Danas je to najbrojnija osnovna škola u Zeničko-dobojskom kantonu i ujedno jedna od najvećih u FBiH, sa 10 područnih organizacionih jedinica.

Ahmed Buljubašić, direktor OŠ „Ćamil Sijarić“ Nemila, je naveo da će ova interaktivna tabla služiti za nastavu matematike, uz podsjećanje da ona omogućava lakše približavanje sadržaja djeci jer uključuje i digitalne kompetencije nastavnika, što znači da predavač ne mora da koristi stare metode rada i zastarjela nastavna sredstva, a što je naročito dopadljivo današnjim generacijama.

„Opredijelili smo se za ovaj kabinet jer matematika ima najveći fond sati sedmično, što znači da će se najviše i koristiti, a ujedno i zbog toga što naši mladi matematičari ostvaruju dobre rezulatate i imaju kontinuitet po pitanju plasmana na kantonalna takmičenja. Tako da, sigurno će doprinijeti boljoj i kvalitetnijoj nastavi iz matematike“, istakao je Buljubašić i dodao da, sticajem okolnosti, imaju nastavnike koji su obučeni za rad na ovoj tabli.

„Ali smo od donatora ujedno dobili i obećanje da će nam, ako bude potrebno, pomoći i u realizaciji obuke nastavnog osoblja u tu svrhu“, istakao je on.

Inače, kompanija Azvirt je sa opštinom Zenica, na čijoj teritoriji se gradi dionica Vranduk-Ponirak, potpisala Sporazum o prijateljskom okruženju, a što se ogleda i kroz brojne aktivnosti s ciljem doprinosa unapređenju života u toj lokalnoj zajednici.

Kompanija je, naime, do sada realizovala projekat rekonstrukcije i opremanja sportskog igrališta kod područne škole u Novom Vranduku, izgradnju dječijeg igrališta, sa svom pratećom opremom, u naselju Koprivna, kao i projekat postavljanja dvije autobuske nadstrešice na području iste mjesne zajednice.

Pomenutom donacijom pametne table za osnovnu školu u Nemili, čijem je zvaničnom uručenju prisustvovao i Emil Aghayev, prvi sekretar Ambasade Republike Azerbejdžan u BiH, kompanija Azvirt samo nastavlja društveno odgovornu praksu ne samo u tom dijelu BiH, s obzirom na to da će istovjetne aktivnosti u slijediti u Sarajevu, Mostaru i Banjaluci.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno