Info

Konačno na snazi odluka o reality programima

Farma
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Konačno na snazi odluka o reality programima- Set pravila iz oblasti emitiranja koje je Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) usvojilo u decembru, a koja su objavljena u “Službenom glasniku BiH” 19. januara, stupili su na snagu danas, osmog dana od objavljivanja u Službenom glasniku.

Set pravila obuhvata Kodeks o komercijalnim komunikacijama, Kodeks o audiovizuelnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija, Pravilo o pružanju audiovizuelnih medijskih usluga, Pravilo o pružanju medijskih usluga radija.

Kako je saopćeno danas iz RAK-a, jedna od najznačajnijih izmjena odnosi se na definiranje reality i pseudoreality programa, te ograničavanje emitiranja ovih programa na period između 24.00 i 6.00 sati.

U skladu s tim, ranije Pravilo o javnim radio i televizijskim stanicama prestalo je važiti, a relevantne odredbe vezane za javne radio i TV stanice sada su sastavni dio ovih pravila.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno