Košarka

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine riješio ogromno dugovanje?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine prethodnih sedmica nalazi se u velikim problemima, s obzirom na blokadu računa.

Kao što je javnosti poznato, na naplatu je stigao dug koji je napravljen prema grupaciji hotela “Ilidža” korištenim od strane KS BiH prije više od deceniju.

Dug koji, prema nekim saznanjima, iznosi 330.000 KM, bio je opterećenje za funkcionisanje saveza i pod upitnik je dolazila i utakmica protiv Hrvatske.

Generalni sekretar KS BiH Dževad Alihodžić, uz pomoć bivšeg košarkaša i funkcionera KK Bosna Admira Bukve te još nekoliko prijatelja bosanskoehrcegovačke košarke, uspio je da održi sastanak saAlijom Budnjom, predsjednikom pomenute grupacije hotela i, kako prenosi Sport1, uspjeli su postići dogovor oko načina isplate duga.

Kako se prenosi, Alija Budnjo je tokom ovih razgovora bio maksimalno korektan i sagledao je kompletnu situaciju, ne želeći ometati rad saveza u narednom periodu.

Dogovoren je način isplate i deblokiranje računa, što je velika stvar za KS BiH, ali i velika stvar koju je napravio Alihodžić, koji je nedavno preuzeo funkciju generalnog sekretara.

O svemu ovome javnost bi trebala biti zvanično obaviještena nakon potpisa ugovora o isplati duga, što se očekuje početkom naredne sedmice.

Ovo automatski znači da utakmica sa Hrvatskom neće doći u pitanje, a sasvim sigurno je da će ovo pomoći i olakšati pripremu za te odlučujuće duele u kvaflikacijama za Evropsko prvenstvo.

Autor: scsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno