Košarka Zenica

Kvalifikacije za Eurobasket: Utakmica BiH i Hrvatske u Zenici?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine trenutno se nalazi na samom početku kvalifikacija za Eurobasket 2025 koji će se održati u četiri zemlje: Finskoj, Poljskoj, Latviji i Kipru.

Nakon jako dobrog nastupa na Eurobasketu u Njemačkoj, amibicije košarkaške reprezentacije su porasle za ovu kvalitetnu generaciju. Cilj je da ova generacija naših košarkaša maksimalno iskoristi svoj potencijal i osigura nastup na još jednom Eurobasketu.

Nakon prva dva kola kvalifikacija, naša reprezentacija je na omjeru 1-1, gdje je savladala ekipu Kipra, dok je poražena od Francuske.

Ipak, za sami plasman na prvenstvo ključna su naredna dva susreta koja naša reprezentacija igra sa Hrvatskom.

Ove utakmice se igraju u novembru i prvi susret je na programu u Hrvatskoj 21. novembra, dok se revanš igra u našoj zemlji 24. novembra.

Za sada  nije poznato gdje će se igrati susret “komšija” u Bosni i Hercegovini, a danas je u posjeti gradskoj areni “Husejin Smajlović” Zenica boravio i predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Dalibor Miloš.

Predsjednika KS BiH su u  Zenici ugostili direktor JP za Upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica Nedim Talić i predsjednik KS ZDK Feđa Jovanović.

Povod posjete nije poznat, a tokom posjete predsjednik KS BiH Dalibor Miloš je obišao zeničku arenu i uvjerio se u uslove koje nudi ova dvorana.

Prema nezvaničnim informacijama postoji šansa da upravo Zenica bude domaćin ove jako važne utakmice za košarkašku reprezentaciju BiH i da se putnik na Eurobasket 2025. između Hrvatske i Bosne i Hercegovine odluči baš u našem gradu, u našoj Areni “Husejin Smajlović”.

Zenica je zadnji put bila domaćin susreta košarkaške reprezentacije BiH još 2019. godine, a u areni “Husejin Smajlović” su gostovale reprezentacije Bugarske i Finske. Tom prilikom Zenica je bila odličan domaćin, iako reprezentacija u tom periodu nije imala “pohvalne” rezultate naš grad je domaćinski i široke ruke dočekao Zmajeve. Iz Zenice očekuju da će reprezentacija i KS BiH gradu se odužiti na toj podršci davanjem domaćinstva ove historijske utakmice.

U narednom periodu ostaje da se vidi da li će doći do saradnje i organizacije ovog susreta u Zenici ili će košarkaška reprezentacija svoj susret igrati u Skenderiji (Sarajevo) ili Mejdanu (Tuzla).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno