Kultura

Magična Slovačka: izložba fotografija Ladislava Struhara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Magična Slovačka: izložba fotografija Ladislava Struhara  – promocija Republike Slovačke kao predsjedavajuće Evropske Unije u Javnoj ustanovi Muzej Grada Zenice

LADISLAV STRUHÁR
Izložba fotografija u Muzeju grada Zenice
Četvrtak, 13.oktobra

IZLOŽBA MAGIČNA SLOVAČKA predstavlja predsjedavajućeg EU iz ugla fotografa LADISLAVAa STRUHÁRA, prirodne ljepote i baštinu, ali i savremenu Slovačku, zahvaljujući fotografijama gradnji iz 21, stoljeća.

dsc_1193S druge strane, izložba INFO-panela pripremljenih za ovu priliku govore o svim aspektima života u nama prijateljskoj Republici Slovačkoj, bilo da je riječ o tradiciji, umjetnosti, bilo o znanosti i privredi.
Njegova ekselencija, ambasador Republike Slovačke, Jan Pšenica, otvorio je obje izložbe, te iskoritio priliku da upozna brojne posjetioce sa njegovom domovinom, u stvari o ulozi Slovačke kao predsjedavjuće Evropske Unije, kao i o evropskom putu Bosne i Hercegovine.

Posjetioci muzeja odali su počast preminulom prvom predsjedniku Slovačke, Mihalu Kovaču, minutom šutnje. Svečani skup uljepšali su svojim nastupom muzičari benda Fugato, zapravo izvedbom nekoliko tradicionalnih slovačkih skladbi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno