Info

Mališani Dnevnog centra na Kids festivalu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mališani Dnevnog centra na Kids festivalu – UG “Pomirenje” djeluje na području Zenice već 13 godina zahvaljujući donatorima iz inozemstva i bavi se isključivo humanitarnim radom stavljajući akcenat na školovanje socijalno ugroženih kategorija stanovništva.

Udruženje je u junu 2011. osnovalo Dnevni centar za djecu u riziku. Ciljevi Dnevnog centra su da djecu sklonimo sa ulice i da im ponudimo što bolje obrazovanje, da svoje slobodno vrijeme iskoriste na jedan bolji i kvalitetniji način, probudimo svijest zajednice da se uključi u rješavanje ovog problema. Našim mališanima nastojimo osigurati što raznovrsnije aktivnosti.

Korisnici Dnevnog centra, tridesetero djece zajedno sa odgajateljima, su učestvovali na 13. Kid’s festival u Sarajevu. 13.Kid’s festival Sarajevo najveći nezavisni događaj za djecu i mlade u jugoistočnoj Evropi se realizuje  pod pokroviteljstvom UNESCO-a i svake godine ujedinjuje desetine hiljada djece iz cijele Bosne i Hercegovine, Kroz bogat program se promoviše kulturološka raznovrsnost.

Korisnici Dnevnog centra za djecu su već četvrtu godinu gosti Kid’s festival kroz koji su bili u prilici uživati u različitim kreativnim i edukativnim radionicama.

Walter Goncalves



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno