Info

Manifestacijom u Žepču nastavljeno obilježavanje Dječije nedjelje u Federaciji BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike u saradnji sa Ministarskom koordinacijom u oblasti socijalne politike FBiH i Plazma Sportskim igrama mladih započelo je obilježavanje Dječije nedjelje u Federaciji BiH. Karavan dječije radosti, pod motom „igramo zajedno, sanjamo zajedno“ posjetit će 10 gradova.

Žepče je bilo domaćin centralne manifestacije Dječije nedjelje u Zeničko-dobojskom kantonu, gdje se okupilo više od 800 mališana, učenika osnovnih škola iz Žepča, Tešnja, Zavidovića i Zenice. Osnovnoškolci su zajedno sa djecom sa poteškoćama u razvoju iz Javne ustanove Dom Zenica i Udruženja Dlan, učenicima iz Male škole Vareš, djecom iz Doma za nezbrinutu djecu i korisnicima Doma za učenike iz Zenice ispunili dvoranu Katoličkog školskog centra “Don Bosco” u Žepču.

Na početku programa djevojčice i dječaci su svojim porukama skrenuli pažnju prisutnima da imaju pravo na jednake mogućnosti, odrastanje u miru, ljubav i podršku, bezbrižnu igru i uvažavanje mišljenja.

Mališanima se pridružio i gdin. Antonio Šimunović, ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice u Vladi Zeničko-dobojskog kantona koji se kratko obratio prisutnima i nije krio zadovoljstvo organizacijom.

“Drago mi je da smo danas u Žepču, jer sam inače i sam iz Žepča. Zaista mi je srce puno kad vidim da smo na ovako lijepoj manifestaciji i u ovom lijepom prostoru Katoličkog školskog centra okupili veliki broj djece, te da ćemo napraviti jednu lijepu priču. Moram napomenuti da je naše županijsko ministarstvo u korelaciji i u sinergiji sa Federalnim ministarstvo rada i socijalne politike surađivalo na projektu Dječije nedjelje. Zajedno smo udružili sredstva i resurse da napravimo jedan ovako divan događaj“, poručio je ministar Šimunović.

Predstavnici osnovnih škola i udruženja su zajedno sa ministrom Šimunovićem zapalili plamen prijateljstva. Ideja ovogodišnje manifestacije obilježavanja Dječije nedjelje je da se svojevrsnim karavanom radosti i putovanjem plamena simbolično povežu gradovi iz svih 10 kantona Federacije BiH. Prije takmičarskih aktivnosti mališane je na svoj prepoznatljiv način zabavio popularni Kike Budalike. Nakon svečane ceremonije uslijedila su i takmičenja u igri između dvije vatre, utrci na 60m i štafeti koja su mališani nestrpljivo čekali.

Medaljama su se okitili učenici i učenice iz Prve osnovne škole iz Zavidovića, Osnovne škole „Begov Han“,  Osnovne škole „Žepče“, Osnovne škole „Vladimir Nazor“ iz Zenice i Osnovne škole „Fra Grga Matić“ iz Žepča. Kao i u Cazinu, u pauzama između takmičenja mališani su svojim drugarima iz drugih gradova pisali poruke podrške na zidu prijateljstva.

Veseli karavan radosti već danas nastavlja svoje putovanje, a nakon Cazina i Žepča, naredna stanica je Sarajevo. Glavni grad naše države će biti domaćin centralne manifestacije obilježavanja Dječije nedjelje u Kantonu Sarajevo. Pokrovitelj manifestacije je Federalno ministarstvo rada i socijalne politike.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno