Biznis

Messer lider u proizvodnji plinova

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Messer vodeći lider na tržištu u proizvodnji i prodaji tehničkih, medicinskih i specijalnih plinova, prošle sedmice predstavio je svoj asortiman proizvoda na gračaničkom Sajmu Grapos-Expo. Enver Huskić iz prodaje Messera kaže kako kompanija učestvuje na svim sajmovima koji su vezani za industriju i poduzetništvo.

“Rado učestvujemo na gračaničkom Sajmu koji je specifičan po dobroj posjećenosti. U Gračanici ljudi vole da se druže i okupljaju. Sajam ima dva elementa da vidiš i budeš viđen, odnosno predstaviš sebe drugima i upoznaš mogućnosti drugih i to je ono na što se mi oslanjamo da smo prisutni na ovogodišnjem Grapos-Expo i da svojim prisustvom damo doprinos onima koji su organizirali Sajam uz obavezno druženje sa svojim kupcima i ostalim učesnicima sajma”, kaže Huskić, naglašavajući kako je Messer na ovaj način iskoristio priliku da svoje kupce upozna sa novom tehnologijom i opremom.

Pojašnjava, kako je u zadnje vrijeme izraženo korištenje plinova u prehrambenoj industriji i tretiranju otpadnih voda.

“Ekologija je nešto na što svi stavljamo akcenat i čemu težimo. Želimo čistu vodu, čist vazduh, zemlju, a Messer tu ima kvalitetna rješenja. Messer nudi primjenu plinova u tretiranju otpadnih voda.U tu svrhu imamo jedno malo pilot postrojenje koje smo uvijek spremni postaviti kod kupaca i testirati. Ukoliko pokaže dobre rezultate ulazimo u komercijalni aranžman. Ukoliko rezultati nisu vidjivi mi sve bez naknade vratimo”, kaže Huskić, naglašavajući kako je ovo nešto na što u Messeru posebno stavljaju značaj.

Pošto je za ovakav tretman potreban i CO2 radit će i na proširenju kapaciteta.

“U ovoj godini, kod Agencije za lijekove, završavamo i registraciju medicinske opreme koju posjedujemo u svom proizvodnom programu kako bi sa njom nesmetano prometovali jer Messer, kao društveno odgovorna firma, sve radi u skladu sa zakonskom legislativom i normativima sigurnosti”, kaže Huskić, dodajući kako će na ovom polju zadovoljiti širu grupu građana koji imaju problema sa disajnim putevima a trebaju terapiju kisika kod kuće.

Nakon što su završili ISO i HACCAP, Messer radi i na okolinskom certificiranju, a ono što kompaniju razlikuje od drugih je stalno ulaganje u nove investicije bez obzira na stanje u državi.

“Na investicijama nema štednje, jer znamo da bez ulaganja nema razvoja, a bez razvoja nema napretka i to je ono što održava kompaniju svih 117 godina njenog postojanja.”



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno