Ostali sportovi

Mesud Pezer nije uspio izboriti finale, završio svoj nastup na Olimpijskim igrama u Parizu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Večeras je bh. olimpijac i jedini atletičar na ovogodišnjim Olimpijskim igrama Mesud Pezer imao svoj nastup u kvalifikacijama i to u grupi A.

U ovoj grupi pored Pezera nastupili su Gill (Novi Zeland), Fabbri (Italija), Sasia (Argentina), Bukowiecki (Poljska), Campbell (Jamajka), Thomesen (Norveška), Mihaljević (Hrvatska), Arnaudoy (Portugal), Staněk (Češka), Bertemes (Luksemburg), Morais (Brazil), Crouser (SAD), Favors (Irska), M.M. Hamza (Egipat) i Toor (Indija).

Ova snažna grupa u kojoj su bili i Crouser (SAD) svjetski rekorder u bacanju kugle i osvajač zlatne medalje na posljednje dvije Olimpijade, evropski prvak Fabri bila je pravi izazov za Pezera, a norma za plasman u finale je iznosila 21,35 metara.

U svom prvom pokušaju Pezer je bacio kuglu daleko ispod svoje forme i očekivanja (19,01 m), u svom drugom pokušaju je također bacio samo 2 cm dalje (19,03). U trećem pokušaju Pezer je bacio 18,94 metara i završio svoj nastup na Olimpijskim igrama.

Iako je na Olimpijske igre otišao u dobroj formi, Pezer je imao skroman nastup i nije uspio da izbori plasman u finale kao na prošlim Olimpijskim igrama.

Na svom prvom nastupu, u brazilskom Rio de Janeiru 2016., s dužinom 19,55 metara, takmičenje je završio u kvalifikacijama i na 24. mjestu, a 2021. u Tokyu prvi je put nastupio i u finalu te s 20.08 metra zauzeo 11. mjesto, a u finale se plasirao sa hicem od 21,33 metra.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno