Politika

Ministar Šabani i saradnici obišli put za dovište Lastavica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko – dobojskog kantona Adnan Šabani obišao je sa saradnicima plato Lastavice gdje će 3. i 4. augusta u okviru tradicionalne vjersko-kulturne manifestacije “Lastavica 2024” biti održan bogat program.

Tokom centralnog događaja na dovišu se očekuje prisustvo više hiljada gostiju iz svih dijelova BiH, a prema informacijama Organizacionog odbora kojim predsjedava muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević, po prvi put će biti i kamp „Mreže mladih“ sa više od stotinu učesnika.

-Povoljni vremenski uslovi išli su na ruku operativi preduzeća Trgošped d.o.o. kojoj se zahvaljujemo na saradnji, te je put koji služi i za eksploataciju šumskog bogatstva proteklih dana izuzetno kvalitetno uređen i osposobljen da podnese veliku frenkvenciju vozila. Obišli smo kompletnu trasu i plato, vidjeli smo da su pripreme u završnoj fazi i u svoje lično i ime Vlade Zeničko – dobojskog kantona Organizacionom odboru i Muftijstvu zeničkom želim čestitati na aktivnostima, a Vlada će uvijek biti tu da pomogne – kaže ministar Šabani.

Ministarstvo na čijem je čelu Adnan Šabani i Vlada ZDK ove godine su po prvi put gradovima i općinama kroz program stvaranja što boljih uslova za razvoj turizma u našem kantonu opredijelili 1.620.000 KM.

-Najveći iznos od 400.000 KM uplaćen je Gradu Zenica za novi asfalt prema Smetovima i najavljujem da ćemo u 2025. godini kroz ovaj program finansirati rekonstrukciju veće dionice puta od Radinovića do Lastavice – dodao je Adnan Šabani, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko – dobojskog kantona.

Lastavica je dovište i zborište na kojem su se vijekovima okupljali i družili stanovnici mjesta koja gravitiraju tom lokalitetu, odnosno Zenice, Kaknja i Zavidovića.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno