Politika Zenica

Ministar Šabani od izvođača radova zahtijeva veći angažman na izgradnji GGM Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko – dobojskog kantona Adnan Šabani organizovao je danas sastanak sa projektantima i izvođačima radova na prvoj dionici vangradske dionice Glavne gradske magistrale u dužini od 550 metara. Ugovor o nastavku izgradnje zeničke Glavne gradske magistrale potpisan je 16. septembra 2024. godine, a odabrani izvođači radove su započeli krajem septembra.

-Projekat GGM Zenica je od velikog značaja za građane Zenice, za kvalitetniji saobraćaj u gradu i razvoj privrede. Želimo se držati dogovorenih rokova prema kojima se ova dionica treba završiti krajem narednog ljeta. Zajednički smo otklonili neke dileme oko realizacije projekta i od izvođača radova, konzorcija zeničkih firmi u ime investitora Vlade ZDK, tražio sam od svih subjekata uključenih u ovaj projekat da se maksimalno uključe kako bi radovi bili intenzivirani. To prije svega podrazumijeva veći broj radne snage i sredstava za rad na ovoj dionici kako bi se iskoristili povoljni vremenski uslovi – kaže ministar Šabani.

Izmjena odvijanja saobraćaja na dionici kružni tok Bojin Vir – skretanje za preduzeće ALBA Zenica na snazi je do 26.03.2025. godine, u periodu od 07,00 do 16,00 sati.

Ukupna dužina vangradske dionice GGM-a u sklopu regionalne ceste R445 je 4,06 kilometara, a prva faza koja je započela duga je 1,25 kilometara i prostire se od kružnog toka Bojin vir do skretanja za naselje Lukovo Polje.

Procijenjena ukupna vrijednost projekta koji je bio predmet okvirnog sporazuma iznosi 3.173.504,27 KM bez PDV-a i prema riječima ministra Šabanija, kako bi gradnja na koju se čekalo osam godina tekla planiranom dinamikom, sastanci poput današnjeg održavat će se svakih 20 dana.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno