Biznis

Ministar Šabani posjetio Nemilu: Prioritet nam je sigurnost učesnika u saobraćaju, posebno pješaka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona Adnan Šabani obišao je u naselju Nemila radove na modernizaciji ceste i izgradnji pješačke staze na regionalnoj cesti R445 Nemila-Zenica.

Najkasnije krajem naredne sedmice odabrana grupa izvođača „Špic beton“ d.o.o. Zenica i „Ado trans“ d.o.o. Visoko okončat će radove u dužini 1,6 kilometara.

-Vlada i ministarstvo na čijem sam čelu posvećeni su osiguranju uslova za što sigurniji i kvalitetniji saobraćaj uz poseban senzibilitet prema pješacima. Pješačke staze su nedostajale regionalnim cestama, posebno kroz naseljena mjesta gdje su u blizini škole, domovi zdravlja i druge ustanove. Iz tog razloga prioritet su nam izgradnja i održavanje pješačkih staza i postavljanje adekvatne signalizacije – kazao je ministar Šabani.

Vrijednost izvedenih radova u Nemili iznosi 456.300,00 KM sa uključenim PDV-om.

Zastupnik u Skupštini ZDK Alen Kapković koji je bio inicijator ovog projekta, aktivno se založio i za sanaciju ceste od Nemile prema izletištu Bistričak, kao i izgradnju biciklističke i pješačke staze kroz Dedić Polje do izletišta Bistričak, što ministar Šabani smatra realno izvodivim naredne godine.

-Vodimo i svakodnevne aktivnosti oko realizacije projekta na izgradnji modernog puta Bistričak-Teslić koji će povezati Zenicu i Banja Luku – zaključio je Adnan Šabani, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona.

Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno