Politika

Ministar Šibonjić razgovarao sa ambasadorom Azerbejdžana, pozvao da uzmu učešće u generalnom bh. sajmu ZEPS 2024.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar privrede Zeničko – dobojskog kantona Samir Šibonjić susreo se danas u rezidenciji ambasade Republike Azerbejdžan sa ambasadorom ove zemlje dr. Vilayat M. Guliyevim. U srdačanom i prijateljskom razgovoru naglašena je potreba za snažnijim razvojem privrednih odnosa dvije prijateljske zemlje, sa naglaskom na mogućnostima za investiranje u Zeničko – dobojskom kantonu, turističkoj ponudi i sudjelovanju na međunarodnim sajamskim smotrama privrede koje seveć tradicionalno održavaju u ovom kantonu.

Ministar Šibonjić je kazao da velika ekonomija kakva je Azerbejdžan u ovom dijelu Evrope ima u Bosni i Hercegovini i Zeničko – dobojskom katnonu istinskog prijatelja i partnera, pozvavši ambasadora da prenese Vladi svoje zemlje kako su mogućnosti koje imamo i blizina tržišta EU prednosti koje nas čine konkurentnim. “Zeničko – dobojski kanton ima vrlo agilnu Vladu koja čini maksimalne napore da kreira što povoljniji privredni ambijent, sa naglaskom na velike strane investicije, kojih je nemali broj upravo u našem kantonu. U tom segmentu, kao i u niz drugih oblasti privrede, naš kanton je među vodećima na Zapadnom Balkanu. Ambasador Gulijev mi je rekao da je Azerbejdžan veoma zainteresiran za razvoj privredne saradnje, te da se nada da će ona u vremenu koje je pred nama dobiti na dodatnom zamahu”, kazao je Šiboljnić.

Ministar Šibonjihć je iskoristio priliku i pozvao ambasadora Gulijeva i kompanije iz Azerbejdžana da uzmu učešće u predstojećem Tešanjskom sajmu privrede i Generalnom BH sajmu ZEPS 2024.

“Ova dva sajma i niz drugih sadržaja koje pripremamo krajem septembra i početkom oktobra ove godine bit će uistinu Privredni festival Zeničko – dobojskog kantona. U tih nekoiliko sedmica slavit ćemo privredu i promovirati poduzetništvo. A, Zeničko – dobojski kanton kao kičma privrede Bosne i Hercegovine je najbolje mjesto za to”, poručio je Šibonjić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno