Biznis Politika

Ministar Šibonjić razgovarao sa direktorom firme Scorpio Zenica Edinom Durmom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Scorpio d.o.o. Zenica je firma koja je nastala kroz Klub ekstremnih sportova Scorpio, koji u oblasti ekstremnih sportova i avanturističkih aktivnosti u prirodi ima više od 30 godina iskustva, širom Bosne i Hercegovine i regije.

Njen direktor je Edin Durmo jedan od najvećih sportista BiH i Balkana u oblasti alpinizma, sportskog penjanja i ekstremnih sportova. rođen 1962. godine u Zenici više od četiri decenije života posvetio je alpinizmu, sportskom penjanju i turno skijanju. Baveći se alpinizmom izvršio je preko 1000 alpinističkih uspona u svim značajnim gorjima i penjalištima u Europi i svijetu, od čega oko 200 prvenstvenih smjerova.

Učestvovao je u mnogim bh. alpinističkim ekspedicijama u svjetskom gorju (Alpe, Kavkaz, Pamir, Tian Shan i Himalaji). Posebno treba istaći uspon na Han Tengri 7013 m/nv u Tian Shanu, po mnogima najzahtjevniji sedamtisućnjak svijeta.

Inicijator je i pokretač sportskog penjanja u BiH i dugo godina bio aktivan sportski penjač sudjelujući na mnogim takmičenjima u ex – SFR Jugoslaviji gdje je postigao niz uspjeha.

Promotor je turno skijanja u BiH i aktivan turno skijaš vrhunskih rezultata. Osnivač je Kluba „Scorpio“ Zenica u kojem je ponikao veliki broj danas poznatih bh. alpinista i sportskih penjača. Instruktor je alpinizma.

Ministar Samir Šibonjić je čestitao direktoru Durmi na sportskim i poslovnim uspjesima kako u BiH tako i na području Balkana. Na sastanku se razgovaralo i inicijativama koje bi svojom realizaciju obogatile turističku ponudu na području Zeničko-dobojskog kantona. Na sastanku je bio prisutan i Jasmin Imamović predsjednik Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH organizacije koja realizuje veliki broj aktivnosti koje za cilj imaju pozitivnu promociju Zeničko-dobojskog kantona.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno