Biznis Politika

Ministar Šibonjić razgovarao sa Yalçınom Topçuom glavnim savjetnikom Erdogana: Privrednici iz Turske u posjeti ZDK i Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar privrede Zeničko – dobojskog kantona Samir Šibonjić sastao se danas sa Yalçınom Topçuom glavnim savjetnikom predsjednika Republike Türkiye Recepom Tayyipom Erdoğanom.

Razgovaralo se o privrednoj saradnji i međusobnim odnosima, sa osvrtom na predstojeći Generalni BH sajam ZEPS 2024., učešću Istanbulske trgovinske komore na sajmu i mogućnostima dodatnog razvoja poslovanja turskih i bosanskohercegovačkih kompanija u ovom dijelu Evrope.

Na samom početku sastanka odata je počast i pomen svim šehidima i žrtvama genocida u Srebrenici.

“Iskoristio sam priliku i zahvalio se Republici Turskoj i predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoğanu na podršci koju pružaju Bosni i Hercegovini. Turska je naš prijatelj u svakom pogledu, i važno je da to prijateljstvo jačamo konkretnom saradanjom. Zato je Generalni BH sajam ZEPS 2024. izvanredna prilika da to naše prijateljstvo dodatno ojačamo. S jedne strane, turske kompanije će se putem našeg ZEPS-a kao privrednog događaja godine, predstaviti široj regiji na najbolji mogući način, dok će naše kompanije imati priliku da uspostave kontakte, dogovore saradnju i zajedno nastupe u ovom dijelu Evrope, ali i na tržištu Evropske unije. Upravo je naša blizina jednom od najpotentnijih tržišta na svijetu prednost koja nas, osim što smo kao kanton kičma privrednog razvoja Bosne i Hercegovine, jasno pozicionira kao izvanrednog partnera”, izajavio je tom prilikom ministar Šibonjić.

Dogovoreno je da u periodu koji je pred nama predstavnici privrednih institucija Republike Turske, Istanbulske trgovinske komore prije svega, posjete Zeničko – dobojski kanton, i njegov glavni grad Zenicu u cilju što kvalitetnije pripreme nastupa na ovogodišnjem ZEPS-u koji će se održati od 1. do 5. okotobra.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno