Biznis

Ministar Šibonjić u Ankari turskim investitorima i bankarima prezentirao mogućnosti ulaganja u BiH i ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar privrede Zeničko – dobojskog kantona Samir Šibonjić prisustvovao je sastanaku koji je organizovalo udruženjine za pomoć, podršku i solidarnosti Balkana na čelu sa predsjednikom Timuçinom Demirom u hotelu Houston Tunalı u Ankari.

“Ministar Šibonjić prisustvova je sastanku na kojem se razgovaralo o unapređenju postojećih poslovnih odnosa između Turske i BiH, omogućavanju novih investicija i realizacije projekata. Na sastanku su učestvovali članovi poslovnog svijeta i poslovni ljudi prijateljske Republike Turske. Prije početka sastanka, u okviru obilježavanja genocida u Srebrenici i komemoracije žrtvama genocida, sjetili smo se svih srebreničkih šehida i velikog našeg lidera Alije Izetbegovića. Minutom šutnje i učenjem fatihe odata je počast šehidima, a zatim su intonirane državne himne dviju zemalja.

Nakon ceremonije komemoracije, koja je uključivala emotivne trenutke, ministar Šibonjić obratio je prisutnima, zahvalivši se u ime svih građana Bosne i Hercegovine organizatorima, istaknuvši značaj sjećanja na genocid u Srebrenici, sa porukom da se on nikad ne zaboravi i da se ne ponovi Srebrenica.

Domaćin skupa bio je gospodin Nadir Goksu, a skup je organizaovao privredenik gospodin Timucin Demir.

U nastavku obraćanja ministar je govorio o trenutnom stanju u Bosni i Hercegovini, privrednom razvoju, potencijalima za investiranje, ohrabrivši sve one koji žele ulagati u Bosni i Hercegovini. Ministar je pozvao prisutne da dođu u Bosnu i Hercegovinu, da surađuju sa našim privrednicima koji su jako aktivni i progresivni.

“Bosna i Hercegovina kao zemlja u razvoju nudi velike mogućnosti. Kao takvi mi možemo biti vrlo zanimljivi jer graničimo sa velikim evropskiom tržištem, i možemo biti vrata za ulazak mnogih firmi na tržište cijele EU”, istakao je Šibonjić.

On se zahvalio prisutnima na dolasku, organizatorima na organizaciji sastanka i cijelom bratskom narodu Republike Türkiye na svemu što su uradili i što rade za Bosnu i Hercegovinu .

Na sastanku prisutnima se obratio gospodin Ferhat Bitiş, predstavnik finansijske organizacije ICMI sa sjedištem u Švicarskoj koji je potencijalnim investitorima u BiH održao prezentaciju o mogućnostima i modelima financiranja projekata.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno