Biznis Politika

Ministar Šibonjić uručio Jasminu Šariću rješenje o imenovanju, počinje sa radom Turistička zajednica ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jučer je u Ministarstvu privrede Zeničko – dobojskog kantona ministar Samir Šibonjić uručio Jasminu Šariću Rješenje o imenovanju v.d. direktora Turističke Zajednice Zeničko – dobojskog kantona.

Ovim činom i zvanično je počela sa radom Turistička zajednica jednog od turistički najzanimljivijih područja u Bosni i Hercegovini.

Tom prilikom ministar je potencirao osnovne zadatke i obaveze Turističke zajednice ali i obećao pordšku Vlade Zeničko – dobojskog kantona i Ministarstva privrede.

“Zeničko – dobojski kanton već sada raspolaže sa veoma interesantnom ponudom i značajnim turističkim kapacitetima, počev od banjskih lječilišta i predivnih planina, preko sportsko – rekreativnih kapaciteta, lijepih rijeka i jezera, pa do srednjovijekovnih gradova i atraktivnih urbanih destinacija. Turizam u Bosni i Hercegovini je jedna od najbrže rastućih privrednih grana, i svakako da i mi u Zeničko – dobojskom kantonu želimo dati naš doprinos njenom razvoju. Kreirali smo okvirne uvjete, donijeli zakon i propisali podzakonske akte, osigurali sredstva za rad Turističke zajednice. Uvjeren sam da je gospodin Šarić pravi čovjek na pravom mjestu i da ćemo za kratko vrijeme postići izvanredne rezultate na unaprijeđenju turizma kao privredne oblasti i njegovoj promociji prije svega”, kazao je ministar Šibonjić.

Novoimenovani v.d. direktor Šarić je rekao da je svjestan odgovornosti i da je ovo na neki način istorijski trenutak za privredu Zeničko – dobojskog kantona.

“Ozbiljnim radom i uz adekvatnu podršku, turizam u Zeničko – dobojskom kantonu sa svojim potencijalima može u relativno kratkom vremenskom periodu postati jedna od vodećih privrednih grana. Trenutno je najvažnije definisati i primjeniti regulativu i ostvariti dobru komunikaciju sa sadašnjim davaocima turističkih usluga. Međusobno uvezivanje postojećih turističkih destinacija i kapaciteta, te koordinacija njihovih zasebnih ali i zajedničkih aktivnosti i ponuda, mogu zadržati veći broj turista sa više noćenja i sa većom vanpanisionskom potrošnjom na teritoriji Zeničko – dobojskog kantona”, kazao je v.d. direktor Šarić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno