Politika

Mirsad Ćivić (SDP) sa predstavnicima koordinacije MZ i UG Babinskog sliva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mirsad Ćivić (SDP) sa predstavnicima koordinacije MZ i UG Babinskog sliva – Mirsad Ćivić, kandidat SDP-a za gradonačelnika Zenice razgovarao je danas u društvenom domu u Crkvicama sa predstavnicima koordinacije predsjednika 10 mjesnih zajednica i četiri udruženja građana koja aktivno djeluju na području Babinskog sliva.

Tokom otvorene i konstruktivne diskusije o problemima koji godinama muče 10-tak hiljada stanovnika ovog dijela Zenice, Ćivić je ukratko predočio dio svoje viziju bolje Zenice i ponudio konkretna rješenja koja će realizovati kao gradonačelnik, naglasivši kako u predizbornoj kampanji ovdašnjem stanovništvu ne nudi prazna obećanja, već razgovor o onome što može i hoće uraditi po fazama. Među njima su prekategorizacija i traženje sredstava za dovršetak izgradnje puta Arnauti- Kakanj, dovršetak asfaltiranja dionice puta Puhovac- Postojan, obnova društvenih domova i njihova izgradnja tamo gdje ne postoje i oživljavanje kulturnog života.

-To je samo dio mojih rješenja velikih problema, araspoloživa sredstva za ovaj dio Zenice ćemo zajedno planirati i trošiti, posebno od šumskih i naknada od koncesije od kamenoloma Široke stijene, omogućt ću zakup državnog zemljišta poljoprivrednicima i osigurati naknade za rad u mjesnim zajednicama, a sve će to pratiti i reforma gradske uprave, jer cilj mi je stvoriti drugačiji, bolji odnos prema građanima i uslove za dostijniji život na ruralnom području, kazao je Ćivić.

Učesnici ovog sastanka su istakli kako im je stalo da novi gradonačelnik ima puno razumijevanje za njihove probleme i potrebe, jer to do sada nisu imali, nisu ni mogli doći do njega. Zbog gtoga kažu da su najgore mjesto na Dunjaluku i da ih niko ne ferma, a krivici su i sami zbog nejedinstva, sitnošićarskih interesa I podilaženja. Zato su zauzeli jedinstven stav da prema svima prije izbora nastupe za istim zahtjevima, nastojeći imati u vlasti svoje ljude koji će biti dostojni prestavnici ovdašnjeg stanovništva. U svemu tome se složio i Ćivić, u nadi kako će ovi vrijedni ljudi u njemu na izborima 02. oktobra prepoznati „svoga predstavnika“ jer njegom moto je izgradnja Zenice za sve nas.

Zenica, 02.9.2016.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno