Info

MO BiH raspisalo Javni konkurs za školovanje kadeta na Vojnim akademijama Oružanih snaga Turske

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine objavilo je danas javni konkurs za školovanje 13 kadeta na Vojnim akademijama Oružanih snaga Republike Turske, za školsku 2024/2025. godinu i ostaje otvoren 15 dana od dana objavlјivanja.

Konkurs je objavljen za prijem 13 kadeta i to: Vojna akademija kopnene vojske – devet kandidata, Vazduhoplovna vojna akademija – tri kandidata, te Vojna medicinska akademija – jedan kandidat.

Pored opštih uslova za prijavu na Vojnu akademiju kopnene vojske i Vazduhoplovnu vojnu akademiju kandidati moraju ispunjavati i posebne uslove a to su: završena srednja škola IV stepen (da je nastavnim planom i programom predmet matematika bio zastupljen najmanje dvije, a predmeti hemija i fizika najmanje jednu školsku godinu), da su postigli ukupan uspjeh tokom školovanja najmanje – dobar, te da nisu stariji od 21 godine na dan 1. septembra 2024. godine.

Kandidati koji se prijave na Vojnu medicinsku akademiju pored opštih uslova moraju ispunjavati i posebne uslove a to su: završena srednja škola IV stepen (da su nastavnim planom i programom predmeti matematika, hemija, fizika i biologija bili zastupljeni najmanje dvije školske godine), da su postigli ukupan uspjeh tokom školovanja najmanje – dobar, te da nisu stariji od 20 godine na dan 1. septembra 2024. godine.

Kandidati prijavlјeni na vavni konkurs proći će test fizičke spremnosti, psiho test, test opšteg znanja, test poznavanja engleskog jezika i intervju.

JAVNI KONKURS za školovanje kadeta na Vojnim akademijama Oružanih snaga Republike Turske, za školsku 2024/2025. godinu

Obrasci koje popunjava kandidat: PRIJAVA / BIOGRAFIJA / IZJAVA / SAGLASNOST/

Ukoliko imate određene nejasnoće u vezi oglasa, upit poslati na službenu e-mail adresu [email protected]



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno