Politika

Muamer Kovač, predsjednik GIK Zenica za Zenicablog: Ujutro distribucija materijala, izbori u Zenici po planu u nedjelju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U poslijepodnevnim i večernjim satima, među članovima biračkih odbora na području Grada Zenica su se pojavile različite informacije oko preuzimanja materijala za Izbore koji trebaju biti u nedjelju.

-Prvobitna vijest je bila da se materijali preuzmu u 7 sati, a onda je stigla odgoda do 12 sati. Sad su informacije od dijela članova GIK-a da se dođe, a od dijela da je odgoda i dalje na snazi, rečeno je u nizu poruka u kojima se od nas traži da provjerimo i objavimo relevantne informacije.

Zato smo kontaktirali Muamera Kovača, predsjednika Gradske izborne komisije Zenica, koji je za Zenicablog dao zvanične informacije –

– Da, prvo je bila odgoda, ali je odluka promijenjena od strane CIK-a. Naime, CIK je oko 17 sati rekao da se prolongira distribuiranje izbornog materijala i da sutra do 12 sati budemo u pripravnosti. Međutim u 20 sati i 3 minute dobili smo obavijest da možemo sutra započeti sa distribucijom prema našem rasporedu. To znači da ćemo mi biti u Gradskoj upravi oko 6.30, a distribucija će početi po rasporedu iza 7, 7.15, materijale će dostavljati članovi GIK-a i ovlaštene osobe za distribuciju, kazao je Kovač za Zenicablog.

Ovu vijest je maloprije potvrdio i CIK – Centralna izborna komisija BiH je večeras nakon sastanaka sa relevantnim institucijama i odgovora dostavljenih od nadležnih uprava civilnih zaštita donijela zaključak prema kojem: Sve izborne komisije osnovnih izbornih jedinica nastavljaju sa dostavom izbornog materijala biračkim odborima, u toku sutrašnjeg dana,  u skladu s unaprijed utvrđenim planovima, osim izbornih komisija u Federaciji BiH, i to: Jablanica, Konjic, Fojnica, Kiseljak, Kreševo, Breza, Visoko, Prozor – Rama, Bihać i Grad Mostar.

U vezi sa organizacijom izbora u ovim izbornim jedinicama ili pojedinim biračkim mjestima u ovim izbornim jedinicama, Centralna izborna komisija BiH će se odrediti na sjednici koja će biti nastavljena sutra u toku dana nakon pribavljanja dodatnih informacija sa terena.

Također, naglašavamo da Centralna izborna komisija BiH nastavlja pratiti dalji razvoj situacije te će u slučaju potrebe pravovremeno reagovati donošenjem odgovarajućih zaključaka u cilju organizacije izbora, saopćeno je iz večeras iz Centralne izborne komisije BiH.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno