Zenica

Muftijstvo zeničko: Sa ministrom Hurtićem dogovorena realizacija infrastrukturnih projekata u povratničkim džematima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Muftiju zeničkog hafiza prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarevića danas je u njegovom uredu u Zenici posjetio državni ministar za ljudska prava i izbjeglice Sevlid Hurtić.

Na sastanku se razgovaralo o realizaciji infrastrukturnih projekata u povratničkim džematima na području Muftiluka zeničkog.

Sastanku u Muftijstvu zeničkom prisustvovali su glavni imami medžlisa IZ Maglaj i Teslić mr. Nevres-ef. Hodžić i Džemail-ef. Hodžić, i predsjednici medžlisa gosp. Reuf Husejnović i gosp. Esad Alagić.

Ministar Hurtić upoznao je muftiju Dizdarevića s aktivnostima Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, koja se odnose na saradnju sa vjerskim zajednicama, izrazivši spremnost za nastavak pružanja podrške projektima Islamske zajednice na području Muftiluka zeničkog.

Muftija Dizdarević zahvalio se ministru Hurtiću na iskazanom opredjeljenju za saradnju između ovog ministarstva i Islamske zajednice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno