Zenica

Na planinarskim susretima u Makedoniji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklog vikenda članovi PD “Željezara” Zenica učestvovali su na osamnaestim Balkanskim susretima planinara. Susreti su održani na Popovoj Šapki – Tetovo  Makedonija. Na susretima je učestvovalo 19 planinarskih društava sa više od 130 učesnika. Domaćin susreta je bilo planinarski klub Ljuboten iz Tetova.

U trodnevnom druženju pored planinarskih pohoda domaćini su nam priredili planinarske ture, zatim obilazak grada Tetovo – upoznavanje sa prirodnim, kulturnim i historijskim znamenitostima grada Tetova, a u večernjim satima planinarska druženja.

Ovdje je bittno istaći da su naša četiri  planinara savladali Titov Vrh na nm 2676m. (Spahić Ferida, Šakić  Nikica, Beganović Enver i Kadrić Mustafa). Ostali članovi su pohodili preostale dvije planinarske ture. Takođe smo posjetili i čuvenu Šarenu Džamiju u Tetovu. Na sastanku koji je upriličen za predstavnike društava dogovoreno je da se naredni susreti održe u BiH, tj. u Bugojnu, a na ovom sastanku je upriličen prijem PD Koprivnica iz Bugojna u asocijaciju planinarskih društava balkanskih zemalja.

Takođe su razmijenjena mišljenja o raznim pohodima i planinarskim uspjesima u proteklom periodu. Naša ekspedicija je brojala četrnaest članova. 

Ramo Šeper za ZB



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno