Kultura

Nagrade Mahmutefendiću i Šteti

Šteta - Mahmutefendić
Šteta - Mahmutefendić
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nagrade Mahmutefendiću i Šteti – Za priču „Zamiranje srca“ bh pisac Kemal Mahmutefendić, ovogodišnji je dobitnik nagrade za najbolju novinsku priču po konkursu Naše riječi. Drugo mjesto pripalo je priči „Braća u smrti“ Adnadina Jašarevića, dok je treće osvojila „Duga“ Abida Jarića.

Ove godine uručena je i i specijalna nagrada za najemotivniju priču Saidu Šteti za priču „ Tragom čaja od papaja“.Dodjela ovih nagrada, po odluci stručnog žirija,obavljena je na prigodnoj svečanosti sinoć u Općoj biblioteci u Zenici, a po tradiciji u sklopu međunarodne kulturne manifestacije Zeničko proljeće.

– Po ovogodišnjem konkursu stiglo nam je oko 50 novinskih priča od afirmisanih, ali i mladih autora, a u Našoj riječi objavili smo njih 36, koje su zadovoljavale osnovne kriterije kvaliteta, navodi Anisa Ohran, direktorica Naše riječi.     (V.J. RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno