Kultura

NAJAVA: Art soba i tri premijere za tri različite generacije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Već prepoznatlljiva škola gluma, Art soba, pod rukovodstvom glumice Lane Delić i ove godine hrabro završava sezonu sa brojnim sadržajima.

U samo tri dana nudi tri premijerna izvođenja za tri različite generacije.

28.06. premijerno prikazivanje filma “Proba”, koji je nastao kao potreba da se zabilježi jedna glumačka proba najmlađe grupe Art sobe, ove godine će biti pravo osvježenje jer su se mališani prvi put suočili sa snimanjem već uvježbanog materijala ili improvizoranim scenama dali lični pečat u snimanju ovog kratkometražnog materijala od tridesetak minuta, te time će našim gledaocima dati uvid kako izgleda nas čas, tj. proba.

29.06 imamo priliku vidjeti premijeru predstave za odraslu publiku “Don Žuan se vraća iz rata”. Pozivamo vas da dođete i uživajte u Don Žuanovom duhovitom traganju za ljubavlju i svjedočite gdje ga je to na koncu odvelo…

Don Žuan se vraća iz rata vjerujući da je postao bitno drukčiji čovjek. Međutim, njegova strast prema ženama i zavođenju, koja je ukorijenjena duboko u njegovoj nutrini, ostala je nepromijenjena i jednako snažna, poprimivši upravo metafizičke dimenzije.

Obuzet težnjom za savršenstvom i apsolutnom ljubavlju, tako da je njegov apsolutni eros ostvariv samo kao thanatos. Nadamo se da ćete uz ovu izvrsnu ekipu, predvođenu sjajnim Almirom Nakićem u ulozi Don Žuana, ispuniti svoju noć smijehom i zabaviti se zajedno sa nama.

01.07. ćemo vam premijerno predstaviti srednju grupu Art sobe sa predstavom “Identiteti” ,predstava sa vrlo jakom porukom koja kroz paletu likova koji su svojim životima, sudbinama i postignućima promijenili tijek istorije i nadahnule svijet. Život mnogih od njih nije bio bajka, ali su svojom predanošću i hrabrošću savladali sve izazove i pokazali da ne postoje snovi koji se ne mogu ostvariti.

Art soba je i ove godine raznovrsnim temama i brojnim premijerama pripremila publici tri dana za pamćenje, tri dana kulture i nadahnuća za naše sugrađake i sugrađane.

Nadamo se da ćete i ove godine biti dio ove divne priče koju pričamo za vas.

Sve premijere održavaju se na velikoj sceni HKD Napredak Zenica u 20.00h

Ulaz na premijere je dobrovoljna donacija i plaćate je u visini u kojoj želite i možete da izdvojite za rad i podršku Art sobe.

Vidimo se 28., 29.06 i 01.07. Da zajedno slavimo kulturu!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno