Zenica

NAJAVA: Gostujuće predavanje dr. Mirze Pojskića “Upotreba modernih tehnologija u kranijalnoj hirurgiji i kompleksnoj hirurgiji kičme”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Doc. dr. Mirza Pojskić če u utorak 29.10.2024 godine s početkom u 17.00 sati održati predavanje na temu: UPOTREBA MODERNIH TEHNOLOGIJA ( NEURO NAVIGACIJA, ROBOTIKA, AUGMENTED REALITY ) U KRANIJALNOJ HIRURGIJI I KOMPLEKSNOG HIRURGIJI KIČME.

Predavanje će se održati u amfiteatru Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Doc. dr. Mirza Pojskić od januara 2013. radi na Klinici za neurohirurgiju, Univerzitetska klinika Marburg, Njemačka. Nosilac je master certifikata njemačkog društva hirurga kičme (DWG Master Zertifikat) od 2022. godine. Član je komiteta za kičmu Svjetske federacije neurohirurskih društava (WFNS Spine Committee) od 2021. godine.

Organizirao je prvi kongres i kurs svjetske federacije za mlade neurohirurge, Obala Slonovače 2022. godine. Voditelj je sekcije za neurotraumatologiju na Klinici za neurohirurgiju u Marburgu i koordinator sekcije za međunarodni naučnoistraživački rad i kliničku saradnju pri udruženju bosanskohercegovačkih ljekara u Njemačkoj (BHÄG).

Dr. Pojskić je predavač i učesnik na više od 30 kongresa evropskog, američkog, latinoameričkog i svjetskog društva neurohirurga.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno