Kultura

NAJAVA: Internacionalna likovna kolonija „Stara Bosna“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Galerija „Preporod“ Zenica u povodu obilježavanja Povelje Kulina bana, organizuje 12. internacionalnu likovnu koloniju „Stara Bosna“ , od 24.8. do 25.8.2024. godine u Vranduku.

Internacionalna likovna kolonija „Stara Bosna“ specifična je što će pored 19 umjetnika iz Zenice, Sarajeva, Mostara ,Vareša, Breze ,Brčkog i Dubrovnika ,učestvovati i 15 djece iz Brčkog i Dubrovnika.

Na ovoj 12. internacionalnoj likovnoj koloniji učestvuju polaznici Škole slikanja

“ Fondacija legat Ekmečić“ iz Brčkog.Prije šest godina, 12.05.2017. otvorena je i data građanima Brčkog na korištenje prva privatna umjetnička zadužbina u Brčkom nazvana FONDACIJA LEGAT EKMEČIĆ. Iznimno vrijedna i bogata kolekcija umjetnina sastavljena je iz kiparskih i slikarskih zbirki braće Seada i Mevludina Ekmečića, te rođaka Mirze Morića. Pored umjetnina u ostavštini se nalazi biblioteka brata Fadila Ekmečića, pariškog knjižara.

Ovogodišnja likovna kolonija “Stara Bosna” ima tematiku posvećenu tvrđavama i motivima bosanske tradicije ,čiji je cilj da se podrobnije , na određene teme istražuje, slika i predstavi, kroz umejtnička djela, historija Bosne i Hercegovine.

12. internacionalna likovna kolonija počinje sa radom 24.8.2024. godine u 11,30 sati.

Vranduk, 24.8.2024. godine od 11,30 sati.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno