Kultura

NAJAVA: Omladinski hor Zenica organizuje “Veče duhovne muzike” gost Armin Muzaferija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NAJAVA: Omladinski hor Zenica organizuje “Veče duhovne muzike” gost Armin Muzaferija- Omladinski hor Zenica u fazi je realizacije svog novog projekta “Veče duhovne muzike” koji bi trebao biti spreman za publiku 2. novembra kada je planiran koncert u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica (BNP) s početkom u 20h.

“Ovo je koncert s kojim smo željeli da obnovimo ovaj svoj pravac rada. Našli smo sve vrste muzike što se tiče konfesija u BiH. Koncert nije tipičan, ima dosta šarolikosti, tako da će svako naći nešto da mu se svidi. Ja bih želio da što više publike dođe i čuje i podrži naša dva mlada solista. Tu je Ema Đuherić koja ima 14 godina i Arijan Karović koji ima 12 godina, koji će biti debitantni baš na ovom kvalitetnom koncertu. Tu se talenti pokažu i tu isplivaju na površinu i nastupit će pored doajena Omladinskog hora Ajdina Huskića i našeg velikog gosta Armina Muzaferije” istakao je Milenko Karović, dirigent i osnivač Omladinskog hora Zenica.

Prema najavi, koncert bi trebao imati dio islamske, katoličke i protestantske muzike, kao i dio romske duhovne muzike.

Kroz tradiciju ovih konfesija i njihovu duhovnu muziku Omladinski hor Zenica će prikazati bogatu kulturu našeg kraja.

“Imamo strašnih problema, koji su evidentni kod nas, malo je dirigent čovjek koji voli da kaže istinu i to košta hor, međutim to je trivijalno u odnosu na ovaj veliki koncert. Zahvaljujem Vladi Zeničko-dobojskom kantonu, uredu premijera, predsjedavajućem Skupštine ZDK, kao i Ministarstvu kulture koji su izašli u susret” naglasio je profesor Karović.

Koncert je planiran za 2. novembar u 20h u BNP Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno