Kultura

NAJAVA: Slikarski susreti “Zenica slika” za pomoć žrtvama poplava

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji Udruženja Naš Most Zenica, održati će se 12. i 13. oktobra ove godine, jedinstveni slikarski susreti pod nazivom “Zenica slika”, koji će okupiti preko 50  slikara i slikarica iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Ovaj događaj ima za cilj ne samo promociju umjetnosti, već i humanitarni karakter – sve slike koje nastanu tokom susreta biti će prodate, a prihod će biti usmjeren na pomoć žrtvama nedavnih poplava u BiH.

Ovaj susret pruža priliku umjetnicima da kroz kreativni rad pruže podršku onima kojima je najpotrebnija. Pored samog slikanja, planirani su i razgovori o važnosti umjetnosti u kriznim situacijama, te kako zajednica može kroz kulturne inicijative pomoći u obnovi i solidarnosti.

Pozivamo sve ljubitelje umjetnosti i humanitarne akcije, te građane i građanke Zenice da se pridruže ovom događaju i podrže radove ovih talentovanih umjetnika, te svojom kupovinom slika na taj način doprinesu naporima pomoći žrtvama poplava.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno