Rekreacija Zenica

NAJAVA: Sportska radionica – Yoga u sklopu projekta “Unapređenje menstrualnog zdravlja kroz edukativne aktivnosti i boravak u prirodi”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Udruženje za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma VEDRO Zenica pod pokroviteljstvom dm-drogerie markt d.o.o., realizuje projekat pod nazivom „Unapređenje menstrualnog zdravlja kroz edukativne aktivnosti i boravak u prirodi“, a za cilj ima podizanje nivoa informisanosti o menstrualnom zdravlju žena, promovisanje zdravog stila života kroz sport i boravak u prirodi, te edukacije i radionice na ovu temu.

Slijedi druga aktivnost u okviru projekta “Unapređenje menstrualnog zdravlja kroz edukativne aktivnosti i boravak u prirodi”, koja je sportskog karaktera i održat će se u subotu 19.10.2024.godine u 12 sati, u zavisnosti od vremenskih uslova na Kamberovića polju ili u prostorijama Centra za mlade Zenica, o čemu će svi zainteresirani biti pravovremeno obaviješteni na facebook stranici Udruženja VEDRO.

Cilj radionice je informisanje o benefitima koje vam donosi adekvatna fizička aktivnost u svim fazama ciklusa, boravak u prirodi, učenje o pravilnim tehnikama disanja.

Tehnike pravilnog disanja, benefite fizičke aktivnosti i čas yoge voditi će Peša Suzana.

Suzana je rođena Zeničanka, 2016.godine završila je program za yoga učiteljicu Hatha-Raja yoge u Baltimore, MD, USA kod učiteljice Yogini Kali Om. Takodjer je završila TT 100hrs Yin yoge, TT 75hrs Tantra yoge kao i TT 25 hrs Yoga za Traumu . Član je yoga alliance i YACEP.

Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže na radionici i uključe u interaktivnu komunikaciju.

Predavać će biti primarijus, specijalist ginekologije akušerstva, subspecijalista fetalne medicine i opstetricije, magistar medicinskih nauka Muračević Begović Bedrana.

VRIJEME: 19.10.2024. godine u 12h
MJESTO: Zavisno od vremenskih prilika – Kamberovića polje ili Konferencijska sala Centra za mlade (1. sprat) o čemu ćemo vas naknadno obavijestiti putem objave na facebook stranici.
OPREMA: Prostirka ili dekica/veliki peškir za yogu, lagana odjeća za vježbanje, patike, flašica vode.

Obavezna je prijava na radionicu zbog ograničenog broja učesnica – putem inboxa naše fb stranice ili na viber broj 064/443-2508.

Ovim projektom želimo  da podignemo svijest o ženskom zdravlju i blagodatima boravka u prirodi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno