Nogomet

Nakon horora u Travniku, pokrenut disciplinski postupak protiv – Čelika!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon posljednjeg prvenstvenog kola koji se umjesto dostojanstvenog okršaja dva velika kluba, komšijskog derbija i nogometnog spektakla pretvorio u režirani horor, na Bilino polje je dostavljena odluka o provođenju disciplinskog postupka protiv NK Čelik, donešena od strane Disciplinske komisije Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine.

Našem klubu se stavlja na teret ponašanje navijača koji su navodno zapalili dimnu baklju prije početka utakmice i bacali nedozvoljene predmete u teren i to u potpunosti zanemarivši okolnosti u kojima se utakmica odigrala i cijeli niz nepravilnosti i nekorektnosti od strane domaćina koji je svojim postupcima provocirao veći incident koji se nije desio isključivo zbog ogromne ljubavi prema klubu koju su navijači Čelika još jednom pokazali i stavili ju ispred svih pobuda za koje su u nedjelju itekako imali povod.

Prije nastavka ovoga saopštenja, javno pozivamo sve aktere nedjeljnog događaja da dostave ili javno objave bilo kakav dokaz (fotografiju ili video zapis) na kojem je vidljivo paljenje baklje prije ili za vrijeme odigravanja utakmice od strane navijača NK Čelik! Iako su baklje već decenijama sastavni dio navijačkog folklora, navijači NK Čelik se samo kako bi doprinijeli finansijskom oporavku svoga kluba, već duže vrijeme suzdržavaju od korištenja pirotehnike.

Upravni odbor NK Čelik Zenica ovim putem izražava duboko nezadovoljstvo i ogorčenost zbog nepravednog i apsurdnog disciplinskog postupka pokrenutog protiv našeg kluba jer su se pred početak, za vrijeme i nakon utakmice, naši igrači, službena delegacija i navijači suočili sa nizom neprihvatljivih situacija i postupaka od strane domaćina.

No, krenimo redom…

Kada smo se blagovremeno obratili domaćinu s upitom za dozvolu prenošenja utakmice putem društvenih mreža, dobili smo odgovor da će emitovanje vršiti lokalna televizija čiji su se uposlenici blago rečeno šokirali kada smo ih kontaktirali s ciljem provjere istinitosti tvrdnji koje smo dobili iz NK Travnik, a u vezi prijenosa utakmice koji je u konačnici izostao jer je domaćin očigledno imao interes sakriti ovaj događaj od šire javnosti.

Pred sami početak susreta, ekipi NK Čelik nije bio omogućen pristup službenom autobusu na službeni parking ispred stadiona. Umjesto toga, delegacija našeg kluba je upućena na parking udaljen 500 metara, što je neprihvatljivo i u suprotnosti sa propozicijama. Ovo je rezultiralo nepotrebnim incidentom, gdje je, nakon što je naša ekipa demonstrativno napustila autobus, došlo do naguravanja sa policijom.

Službenoj delegaciji našeg kluba također nije bio omogućen parking na službenom parkingu stadiona, iako su na vrijeme dostavljeni podaci o tipu vozila i registarskim oznakama.

Nadalje, iako je najavljen dolazak velikog broja naših navijača, za pristup tribini je bio otvoren samo jedan ulaz, na kapijama stadiona je bio prisutan samo jedan redar, dok je prodaju karata vršio samo jedan prodavač. Ovako loša organizacija je prouzrokovala velike gužve i nemogućnost normalnog ulaska na stadion dostojan čovjeka.

Nažalost, tokom utakmice, pomoćni trener NK Čelik, Izudin Kamberović, pogođen je kamenom od strane domaćih navijača, što je odmah prijavljeno delegatu utakmice, međutim ovaj ozbiljan incident nije ni evidentiran u službeni zapisnik.

Kao šlag na tortu, u svlačionici našeg tima bio je postavljen mali drveni stolić koji je trebao biti namijenjen za masažu što smatramo namjernim pokušajem omalovažavanja i provokacije.

Nakon svega ovoga, umjesto da se ispita niz neregularnosti u organizaciji i režiji domaćina, pokreće se disciplinski postupak protiv NK Čelik, pod neutemeljenim optužbama i potpuno zanemarivši režirane okolnosti odigravanja ove utakmice i ambijenta u koji su dovedeni naši igrači, službeni predstavnici i navijači.

Klupska administracija će se u službi zaštite interesa i integriteta NK Čelik blagovremeno očitovati po pitanju ovog apsurdnog disciplinskog postupka, a rukovodstvo kluba se od srca zahvaljuje našim navijačima koji su svih 90 minuta gromoglasno bodrili svoj klub u Travniku, ali i zbog činjenice što su se bez obzira na dešavanja na terenu suzdržali se od većih ekscesa koji su se pokušavali isprovocirati tokom cijele utakmice!

NK Čelik Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno