Politika

Naša stranka Zenica: Podrška protestnoj šetnji zaposlenih u JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jučer se u našem gradu desila protestna šetnja zaposlenih u JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica. Odgajateljicama i zaposlenicima zeničkih javnih vrtića je dogorjelo do noktiju i na ovaj način su pokušali skrenuti pažnju na svoje probleme.

Stanje u JU POO je već dugo daleko od dobrog. Godinama se predškolski odgoj i obrazovanje u Zenici gura u drugi, treći, deseti plan jer oni koji gospodare gradskim novcem nikako da shvate značaj ulaganja u naše najmlađe. Vrlo je bitno naglasiti da ovakav maćehinski odnos prema odgoju i obrazovanju djece u Zenici nije odlika samo trenutne vlasti. Ni njihovi prethodnici se nisu baš proslavili i može se reći da uništavanje ove javne ustanove, što svjesno što nesvjesno, traje više od dvadeset godina.

Ulaganje u našu djecu ne treba gledati kroz prizmu uštede ili zarade. Ukoliko želimo odgajati djecu kako bi ona jednog dana postala zdravi, zadovoljni i odgovorni članovi našeg društva, onda definitivno trebamo imati za cilj optimiziranje uslova za njihov pravilan rast i razvoj u predškolskom periodu. Kvalifikovano, zadovoljno i motivirano osoblje jeste jedan od najbitnijih preduslova za postizanje tog cilja.

Ovim putem Naša stranka još jednom ponavlja da je moguće urediti stvari u oblasti predškolskog odgoja i obrazovanja u Zenici. Moguće je vratiti većinu prostornih vrtićkih kapaciteta djeci, moguće je obezbijediti adekvatne uslove za boravak djece u vrtićima, moguće je imati zadovoljne odgajatelje. Isto tako je moguće povećati obuhvat djece predškolskim odgojem i obrazovanjem davanjem subvencija za svu djecu, bez obzira idu li u javne ili privatne vrtiće. Da je to moguće pokazali smo u Sarajevu i sada to želimo uraditi i u Zenici.

Svim zaposlenim u JU Predškolski odgoj i obrazovanje poručujemo da imaju našu podršku i da nama ne moraju govoriti koji su njihovi problemi. Mi njihove probleme dobro poznajemo, sa tim problemima godinama živimo i znamo kako da ih riješimo.

Naša stranka Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno